Minittornertut

Psykolog Ruth Blytmann Nielsen med klinik i Nuuk

pov.international

Fostret sanser sin mors følelser overraskende tidligt - POV

Naartup naartuunermini anaanami aqqusaagai sianiutit aqqutigalugit misigeqataasarsimasoq uani allaaserineqarpoq.
Erseqqissaatigaa naartumut ataneq/ misigissuseqarneq aamma naartuunerani meeqqap inuuneranut toqqissillunilu inuunissaanut pingaarnerpaajusoq.
Anaanaq meerartaareerluni nikallunganermik eqqugaagaluarpat (fødselsdepression) tikkuarpaa ataataasup meeqqamut tapersersuilluarnissaa pingaaruteqaqqissaartoq.

pov.international INTERVIEW – Et foster er ikke bare et ubeskrevet blad eller en klump kød, som ikke kan sanse. Det mente man ellers indtil for få årtier siden. Allerede i livmoderen begynder mennesket at danne sin personlighed under indflydelse af især en følelsesmæssig samhørighed med moderen. Hanne Dam in...

psykiatrifonden.dk

Anja Bo: Angsten fulgte med erkendelsen

https://www.psykiatrifonden.dk/viden/gode-raad-og-temaer/angst/anja-bo-angsten-fulgte-med-erkendelsen.aspx

psykiatrifonden.dk Journalist og tidligere tv-vært Anja Bo oplevede livskrisen på nærmeste hold, da hun blev skilt for ti år siden. Siden har angsten fulgt med som blind passager. I dag ved hun, at angsten kommer, når hun har indgået for store kompromiser, eller når livet skal tages op til revision.

kristeligt-dagblad.dk

Seks ting, jeg ville ønske, jeg vidste, inden min mor døde

Annaasaqarnermi aqqusaakkat artornarpallaaraangata iliuutsit imaluunniit iliuuserinngitsuukkat qanoq ittuusartut kiisalu kingunerluutaasinnaasut uani atuagassami atuarneqarsinnaapput.

kristeligt-dagblad.dk Da min mor trækker vejret for sidste gang, venter en tid med uendeligt mange nedture, angst, afmagt og få lysglimt. Men jeg regner med, at jeg allerede har nået bunden. Her er seks ting, der kunne have hjulpet mig igennem sorgen, skriver dagens kronikør

dr.dk

Børnepsykolog: Hold dig fra mobiltelefonen når dit spædbarn er vågent

dr.dk En tryg tilknytning udgør fundamentet for, at børn får en sund relation til andre og har tillid til sig selv. Her er fire gode råd til, hvordan du sikrer tilknytningen til dit barn.

Kontemplation

Having a good heart

psykiatrifonden.dk

Tag bare gummistøvlerne på og gå ud

psykiatrifonden.dk Lange ture i naturen har givet Maja Meys det rum og den ro, hun havde brug for oven på en sklerosediagnose, en cancersygdom og en lang periode med angst og depression.

Positive Energy+

psykiatrifonden.dk

Nyt fra forskningen: Retfærdighed forebygger fødselsdepressioner

Meerartaarnermi fødselsdepressioneqalertartut pillugit misissuinermi paasineqarsimavoq meerartaarnermi ataataasup paarseqataanera, anaanaasup depresioneqarneranut annikillisaataasartoq.

psykiatrifonden.dk Fødselsdepressioner rammer et stort antal kvinder hvert år og har alvorlige konsekvenser for hele familien. Men hvis man deles om børnepasningen, er risikoen for depressioner mindre.

Conscious Dimensions

kristeligt-dagblad.dk

Gandhis barnebarn: Min bedstefar lærte mig, at vi alle har brug for ensomhed

kristeligt-dagblad.dk Fredsaktivisten Mahatma Gandhi dedikerede mandagen til stille ensomhed. Han mente, at vi som mennesker har brug for at være helt alene for at være fuldt nærværende med andre, men det er svært i en stadig accelererende og digital forbundet verden, skriver hans barnebarn Arun Gandhi i bogen "Vred...

Ukioq manna suliffeqarfiit inuinnaallu suleqatigisimasakka tamaasa/-ssi uummammit suleqatigisimaneranni/-nissinni qujallunga tamaasa/tamassi juullimi ukiortaassamilu pilluaqquakka/-ssi.
Qanortoq ukioq nutaaq pilluarnarili tamanut.

Med hjertet tak for det samarbejde jeg har haft med forskellige firmaer og private personer, og ønsker dem/-jer alle en god jul og et godt nytår.
Må det nye år bringe lykke til alle.

Sådan ❤️

psykologisk.no

Hva traumer gjør med oss

psykologisk.no TRYGGHETEN BRISTER: For den som traumatiseres, brister opplevelsen av at verden er et trygt sted å være, skriver Johanne Rogndal.Hva traumer gjør med oss En traumereaksjon forteller oss om helt grunnleggende psykologiske prosesser hos mennesket, skriver Johanne Rogndal.Publisert:18. jul. 2016Sis...

Hashem Al-Ghaili

Memories can pass between generations through DNA.

altinget.dk

Autist-formand: Mislykket inklusion ender i vold og overgreb

Tassa innorluutilinnut sullissinermi eqqumaffigisariaqakkat:
Ikittunnguit akornanniinnissaq inuillu akornanniinnissamut ilitsersorneqartuarneq pisariaqarpoq.

Det er hvad man skal være meget opmærksom på, når man arbejder med autistiske børn og voksne:

Få mennesker i gruppen samt guidning ift sociale regler.

altinget.dk DEBAT: En ny undersøgelse viser, at hvert tredje barn med autisme ikke kan passe sin skolegang. Desperate forældre står alene med ansvaret og presses ud i løsninger, der i værste fald er et overgreb, skriver Heidi Thamestrup fra Landsforeningen Autisme.

Kontemplation

Yoga-rtarnermi anguneqarsinnaasut pitsaasorpassuupout. Anersaartornerput eqqissiallatsittarpaa, eqqissinerulertilluta, aatta tillernera qaffasippallaarpat appartissinnaasarpaa kiisalu qitilunnermi/ tunulunnermi anniaatit peertissinnaasarlugit.
Taakkua saniatigut aamma misissuinermi paasineqarsimavoq yoga-rtarnermi timimi aseruuttoornerit millisartut.
Tamanna pingaaruteqarpoq aseruuttoornerit arlalitsigut anniaatinut iluarsineqarsinnaanngitsunut, soorlu uummatiluutinut, sukkornernut gigt-mullu atassusersorneqartarmata. Taamatullu aamma timimi aseruuttoorneqarneq taamaattoq nassuiaataanerarneqarpoq kræftersimasut katsorsartereernermi kingorna iluarsereerlutik arlalitsigut qaammatini arlalinni allaat ukiorpaalunni qasusutut misigisimasarnerannut.

"Yoga helps people to relax, making the heart rate go down, which is great for those with high blood pressure. The poses help increase flexibility and strength, bringing relief to back pain sufferers.

Now, in the largest study of yoga that used biological measures to assess results, it seems that those meditative sun salutations and downward dog poses can reduce inflammation, the body's way of reacting to injury or irritation.

That's important because inflammation is associated with chronic diseases including heart disease, diabetes, and arthritis. It's also one of the reasons that cancer survivors commonly feel fatigue for months, even years, following treatment."

politiken.dk

Bents historie: »Jeg har accepteret, at jeg resten af mine dage kommer til at vågne op alene, uden en jeg kan give et kram«

Annaasaqarsimasoq qanoq aqqusaagaqarsinnaasoq uani atuarneqarsinnaavoq.
Her kan læses hvordan et tab kan påvirke den ramte.

politiken.dk Læs de seneste nyheder online fra Danmark og udlandet.

Kontemplation

Eqqissisarsinnaaneq iluaqutaasaqisoq uppernarsarlugu uani allaaserineqarpoq.

”Jeg håbede, at hvis vi videnskabeligt kunne bevise, at mindfulness faktisk har en effekt, så ville det hurtigt sprede sig. Først i den videnskabelige verden, men senere også uden for den. Mit mål har hele tiden været at forandre verden ved hjælp af den ældgamle visdom, som findes i den buddhistiske tradition med meditation som en træning af sindet,” fortæller Jon Kabat-Zinn.

Og forsøget lykkedes. Han oplevede, at folk, der gennemgik forløbet på klinikken, begyndte at se anderledes på deres situation. Folk, der havde kroniske smerter eller sad i kørestol, fordi de var lamme fra halsen og ned, kom til ham og sagde: ”Du har givet mig mit liv tilbage.”

”Men det kan jeg jo ikke, svarede jeg. For jeg vidste jo ikke, hvem du var – hvordan kunne jeg så give dig dit liv tilbage. Du gav dig selv dit liv tilbage, for du opdagede noget, du havde glemt. Og det er netop det, meditationen gør os i stand til. Vi lærer at tackle vores liv – også det, der er svært. Sygdom, stress og smerte hører med til menneskelivet. Ikke kun til de andres liv. Og det er en del af vores ’pensum’ at lære at forholde os til det,” siger Jon Kabat-Zinn.

At videnskaben på den måde har blåstemplet mindfulness, er for Jon Kabat-Zinn meget afgørende for, hvor stor en succes metoden er blevet.

Det var ikke til at vide, at hans idé ville få den gennemslagskraft, da Jon Kabat-Zinn i 1979 etablerede The Stress Reduction Clinic på den medicinske afdeling ved universitetet i Massachusetts. Han var dengang 35 år, uddannet molekylærbiolog og havde som sådan arbejdet på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Nu havde han så fået idéen til at forsøge at bruge den buddhistiske lære om træning af bevidstheden i behandlingen af folk med stress. Metoden, han grundlagde, hedder MBSR, der står for ”Mindfulness-Baseret Stress-Reduktion”.

Psykiatrifonden

Nogle tips til enlige med ensomhed og angst i julen.

Det værste, jeg ved, er at holde fri

Ferier, helligdage og søndage. For det er i de perioder, at jeg føler mig allermest ensom. Derfor er julen også en svær tid, som kræver, at jeg tager mig nogle vigtige forholdsregler.

nordicparenting.dk

Så lidt behøver du at sige for at dulme dit barns store følelser

I artiklen lægges der op til en pædagogisk metode, der lægger sig meget op ad spædbarnsterapimetodens "Det nuværende øjeblik".
At anerkende og overfor barnet bekræfte følelsen bag adfærden.
En meget givtig metode.

nordicparenting.dk Brug dem hver gang dine børn er kede af det, vrede, skuffede, frustrerede osv.

Kontemplation

Sinissaarukkuit siunnersuutit....

Søvnløshed ? Prøv med yogaøvelser...

"Hvis du vil forbedre din søvnkvalitet med yoga, skal du dedikere dig til en fast yogapraksis.

Vælg en blid og afspændende yogaform, der er designet til at berolige dit nervesystem som for eksempel restorativ yoga, yinyoga og afspændingen yoga nidra. Her er fem yogaøvelser, der virker afspændende og søvndyssende. Lav dem, før du går i seng."

[07/12/17]   Aasaanerani sulinngiffeqarneq taamaatissaaq tallimanngorpat 14. juli.

Sommerferie slutter på fredag den 14. juli.

b.dk

Tre simple ændringer i din livsstil kan nedsætte risikoen for demens

Siunnersuutit atorluarneqarsinnaasut.
Brugbare tips.

b.dk Nyt studie viser, hvor vigtigt det er at holde sin hjerne skarp, blodtrykket nede og konditionen oppe. Lær indkøbslisten udenad, drop din iPhone hver gang, du skal regne 20 procent ud og gå gerne i krig med at lære et nyt sprog.

Dansk Psykolog Forening

Eqqarsaatissaq inuusuttortalinnut...

Er det omsorgssvigt, når danske forældre og myndigheder ser passivt til, mens børn og unge får lov til at drikke markant mere alkohol end voksne? Det mener en professor.

[06/14/17]   Allaffinniissanngilanga 13.- 25.juni, feeriarneq pissutigalugu.

Jeg er ude af kontoret fra den 13.-25. juni pga ferie.

[05/16/17]   Allaffinniissanngilanga 17.- 19. maj, kisianni sms-kkut emailikkulluunniit allaffigineqaruma akiumaarlunga.

Vil være ude af mit kontor fra den 17.-19. maj, men vil svare på sms' er eller emails.

[04/01/17]   En sød lille historie om at knytte sig:

I historien "Den lille prins" beder ræven prinsen om at “tæmme” sig, dvs. “at knytte bånd” (de Saint-Exupéry, 1986:75). Det skyldes, at ræven anser det for udelukket at lege sammen, hvis man ikke har tæmmet hinanden.
Ræven siger: "Endnu betyder du ikke andet for mig end en lille dreng, mage til hundrede tusinde andre små drenge. Jeg har ikke brug for dig, og du har heller i kke brug for mig. For dig er jeg bare en ræv mage til hundrede tusinde andre ræve. Men hvis du gør mig tam, så vil vi få brug for hinanden. Så bliver du den eneste i verden for mig, og jeg bliver den eneste i verden for dig".
Senere tolker ræven tæmningens inderste hemmelighed således: "Det er den tid, du har spildt på din rose [den lille prins’ elskede, vor tilføjelse], der gør din rose så betydningsfuld … Du har for evigt ansvaret for det, du har gjort tamt ".
Ræven, der er livsklog, er imidlertid godt klar over, at når man bliver tæmmet, løber man også den alvorlige risiko at komme til at græde i afskedens stund. Ifølge myten handler “skabelsen af bånd” eller relationer om at gøre sig betydningsfuld nok til, at en anden har brug for èn. At "tæmme" er at gøre sig betydningsfuld nok til, og blive påvirket og lære af.

Kontemplation

Inerisaaneq aamma misigissutsitigut pisariaqarpoq.
Det er også nødvendigt med følelsesmæssig udvikling.

BØRNS FØLELSESMÆSSIGE UDVIKLING
»Vi har glemt, hvor meget det emotionelle betyder for vores udvikling af personligheden. Selvfølgelig betyder den motoriske også noget, men lige nu er vi overoptaget af det kognitive. Det er meget vanskeligt at få blandt andre politikerne i tale vedrørende fordelene ved et øget fokus på det følelsesmæssige. I vores kultur anser vi det ikke for vigtigt, at vi også har brug for at udvikle følelserne for at være og blive menneske,« siger hun.

Dansk Psykolog Forening

Meget interessant iagttagelse.

"Jeg er indædt modstander af lighedstegnet mellem robusthed og præstationer. Der er stor forskel på de to, men de bliver ofte blandet sammen. Præstationer er resultatmål, der sættes udefra. Robusthed er, at man finder sin egen måde at være stærk på. Det er en indre værdi."
Psykolog og børneforsker Per Schultz Jørgensen i Berlingske.

Kontemplation

Taamaattarpasippugut tamatta.❤
Det ser ud til at det er sådan det hår os, de fleste af os. ❤

Overlæge Ole Hartling om sorg, savn og hverdagens magi:

"Man kan godt diskutere begrebet ”at komme videre”. Omgivelserne vil gerne have, at man ”kommer videre”. Men det betyder det modsatte: At de ønsker, at man helst skal blive den samme igen. Man er netop ”kommet videre”, for nu har man sorgen med i sin bagage. Man siger også, at tiden læger alle sår – det tror jeg ikke, den gør. Men der kan godt komme en vis ar-dannelse med tiden.

Midt i tabet har jeg en stor taknemmelighed over, hvad jeg har fået."

Kontemplation

Iluaqutaasinnaasut.

Mindfulness er ikke kun neutral iagttagelse, skriver Ed Halliwell. Det er heller ikke et ‘quick fix’. Det tager tid at lære og det krever mod.
Med de tre overskrifter ‘Commitment’, ‘Courage’ og ‘Cheerfulness’ giver Ed Halliwell tre mulige bud på hvordan man kan integrere mindfulness i hverdagen.

[01/26/17]   Maanna spædbarnsterapeut-tut allagartaqalerpunga.

Er nu eksamineret spædbarnsterapeut.

Dagens Nyheter

!!

Överläkare: Det är ofta ambitiösa och plikttrogna människor som drabbas av utmattningssyndrom.

Minittornertut matoqqavoq juullimi sulinngiffeqarneq pissutigalugu ullumimiit 3. januar tungaanut.

Minittornertut holder juleferielukket fra i dag indtil den 3. januar.

Ukiumi qaangiuttumi suleqatigiissimanitsinnut tamanut (suleqatit saaffiginnittartullu) qujallunga juullimi ukiortaassamilu pilluaqquassi.

Med tak for vores samarbejde (samarbejdspartnere og folk der har henvendt sig) ønsker jeg Jer alle en god jul og et godt nytår.

NRK Viten

Ilisimasariaqartoq meeraaraateqartuni.

Småbørnsforældre bør være klar over dette.

Hva skjer med babyen din når du gir oppmerksomheten til mobilen? Vi gjorde et eksperiment med tre små, tre mødre og tre mobiler.
Se Teknologien som forandrer oss: https://tv.nrk.no/serie/teknologien-som-forandrer-oss/DMPV73001116/sesong-1/episode-3

avisen.dk

Hausgaard: Børn i dag skal lære at kede sig

Isumaqatigilluinnarpara.

Jeg er i den grad enig.

avisen.dk Børn har godt af at blive overladt til sig selv en gang i mellem. For på den måde får de mulighed for at lære sig selv bedre at kende, mener Niels Hausgaard.

Mic

❤️

After replacing detention with meditation, a school has had zero suspensions last year.

#MicBrights

Kontemplation

Endnu et eksempel på den gode effekt af brug af mindfullness i skolerne i stedet for at bruge straf.

Et projekt med interessante resultater.

Kontemplation

Atuarfinni ulluinnarni atugassaqqittoq.

Kan mindfulness i skolen virkeligt nære empati, indre ro og læring?

"One of the biggest benefits for schoolchildren, Matthews says, is that it brings both a sense of self-awareness and a feeling of empathy towards those around them. “Everyone comes from many different backgrounds,” she says, “and here you have the opportunity to level the playing field, and bring everyone to the same place before they go into whatever they have to deal with at home, whatever they’re dealing with emotionally and physically throughout their whole life. They all can come to the same place and be in touch with their steadiness, and from there they can approach learning in a more relaxed way.”"

HVERDAGSSUCCES

Kontemplation

Kunsten at sige nej - med hjertet i behold

Power of Positivity

❤️

Remember these things when you have negative thoughts...

[07/29/16]   Minittornertut ullumimiit ammaqqippoq.

Minittornertut har åbent igen fra i dag af.

Kontemplation

"Livstilfredshed kommer ikke udefra. Den kommer indefra."

»Mange tror, at man bliver tilfreds med livet ved at få alt det, man ønsker sig og blive fri for alt det, der er irriterende. Sådan er det ikke. Men desværre søger de fleste i den vestlige kultur glæden udenfor sig selv, og derved mislykkes vi i vores forsøg på at finde den«, siger Lone Overby Fjorback, phd, overlæge og leder af Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet.

[07/10/16]   Minittornertut matoqqavoq feriarneq peqqutigalugu 1. august tungaanut.

Minittornertut holder ferielukket til den 1. august.

Vil du plassere din virksomhed på toppen av Klinik-listen i Nuuk?

Klik her for at gøre krav på din sponsorerede liste.

Sted

Type

Telefon

Internet side

Adresse


Sipisaq Avannarleq 7 (b)
Nuuk
3900

Åbningstider

Mandag 10:00 - 15:00
Tirsdag 10:00 - 15:00
Onsdag 10:00 - 15:00
Torsdag 10:00 - 15:00
Fredag 10:00 - 15:00
Andre Psykologi i Nuuk (vis alle)
Krise, Stress og Angst - Autoriseret Psykolog Jakob Haxholdt Krise, Stress og Angst - Autoriseret Psykolog Jakob Haxholdt
Tupaarnat
Nuuk, 3905

FlyvePsykologens FaceBook side er til for at dele og bidrage med psykologisk viden. Jakob Haxholdt, Aviation Psychologist og Autoriseret psykolog www.FlyvePsykologen.gl