Krise, Stress og Angst - Autoriseret Psykolog Jakob Haxholdt

FlyvePsykologens FaceBook side er til for at bidrage med psykologisk viden og kontaktinformationer. Jakob Haxholdt, Aviation Psychologist & Autoriseret psykolog www.FlyvePsykologen.com

Jakob Haxholdt er cand. Psych og tidligere pilot i Maersk Air. Jakob arbejder inden for mange Psykologiske felter på Grønland herunder: - Angst - Depression - Krise - Stress - Flyveangst (flyskræk) - Parforholdsproblemer - Konflikthåndtering - organisationsændringer - Ledelsesudvikling - kriseberedskab - Safety Manegement Systems - Aviation Investigations

lederne.dk

Stress skal forebygges organisatorisk – Ledelse i Dag | Lederne

Stress på arbejdspladsen er med tiden vokset også her I Grønland. Mange stedet vælger både det offentlige og virksomheder at sende medarbejdere på kursus, til individuel psykoterapi eller andre former for behandling. I dag ved vi videnskabeligt, at hvis en virksomhed skal være resilient, så må vi forebyggende og behandlende starte på det organisatoriske niveau i virksomheden. Grupper af ledere, der selv bære præg af en tilstand med stresstankegang, vil videreføre denne tanketilstand i organisationen. Det kan medføre stress blandt medarbejdere, som så kommer i behandling eller må skifte arbejde. Derfor er forebyggelse af stress vigtigt at forebygge organisatorisk. Når det så er sagt, så vil medarbejdere der er ramt af stress, stadig skulle behandles professionelt, for at undgå at det enkelte menneske lider, og at organisationen som en del af samfundet lever bæredygtigt og ikke opbruger og nedslidte arbejdsstyrken. Dette gælder på alle niveauer i organisationen.

Se eventuelt også denne danske organisations artikel.

lederne.dk I denne artikelserie præsenteres forskningsbaseret viden, konkrete erfaringer og velafprøvede redskaber til at forebygge stress

dr.dk

Psykologer: Vores hvile bliver forstyrret, når vi tjekker mails i fritiden

dr.dk Vi skal slappe af for at overleve. Derfor hilser psykologer nyt forslag om ret til fritid velkomment.

Dansk Psykolog Forening

STRESS

Stress er et større problem en samfundene i mange landes virksomheder ofte er klar til at se i øjnene.
vi anvender ord som robusthed,som skulle være vores evne til at modstå modgang og stress. Det risikere bare at stemple individer som dårlige, hvis de får stress. Det er værd lige at holde i tankerne, når vi taler om stress eller robusthed.

Hvis man først bliver ramt af og får konstateret stress, så har hjernen biologisk og psykisk brug for tid til at neddrossle det alarmberedskab, som den har opbygget, og til at reparere sig selv og genskabe en normaltilstand. Det kalder vi restitution.

Læs endeligt artiklen fra Dansk Psykoogforening her nedenfor.

"Vi glemmer at restituere. Vi glemmer, at vores hjerne ikke kan tåle, at vi hele tiden er i gang". Psykolog Eva Hertz, der driver Center for Mental Robusthed i København, møder jævnligt voksne mennesker, som græder på grund af stress og frygter, at de ender på samfundets bund, hvis de ikke bliver mere robuste.

ugebreveta4.dk

Verdens lykkeligste folk er tynget af angst og præstationskrav

Der er ingen tvivl om at vi er nødt til at arbejde og præstere i vores liv. Dog kan vi i effektivitetens navn komme til at overse de dybe konsekvenser det kan have for vores samfund at glemme vores menneskelige måder at forblive glade på.

Formanden for Dansk psykolog forening udtaler

ugebreveta4.dk Vi har indrettet et samfund, som ikke egner sig til de mennesker, der skal leve i det, mener psykologernes formand, Eva Secher Mathiasen. Vi forlanger mere af folk, end de kan præstere. Det kan man blive syg af, mener hun og peger på, at angst er den sygd...

lundmann.dk

5 gode grunde til ikke at bruge personlighedstests

Personlighedstesten anvendes oftere og oftere rekruttering af ledere og medarbejdere i Grønland. Der er desværre vægtige grunde til IKKE at anvende disse tests.
Testene sige nemlig ikke så meget om personligheden, som mange måske går og tror. Testene siger heller ikke meget om, hvordan man performer i den ønskede jobprofil.

lundmann.dk I Danmark anslås det, at mellem 40 og 70 pct. af private og offentlige virksomheder anvender personlighedstestning, når de skal rekruttere. At personligheden betyder rigtigt meget for kandidaters jobperformance, er de fleste enige i, og det er formentlig også den primære grund til at mange virksomhe...

www.denoffentlige.dk

Bombe under 30 års styringstænkning: Hood og Dixon lægger New Public Management i graven

Ledelsesideologi i det offentlige har gennem de sidste 30 år både kostet mere og forringet den offentlige service. Det er ideologien New Public Management (NPM) som idag ligger til grund for megen offentlig ledelse, der har vist sig ikke at leve op til forventningen om effektivitet - tværtimod.

www.denoffentlige.dk Dyrere og dårligere offentlig sektor er hovedkonkonklusionen på to internationalt anerkendte forskeres evaluering af styringsmetoden New Public Management. Hood og Dixon har studeret engelske erfaringer og konklusionen er opsigtsvækkende, skriver professor Jacob Torfing.

www.psykologforeningen.no

Hvorfor terapi tar tid

At ændre og udvikle sig tager tid og skal ske i en tryg sfære af tillid, som skabes i psykoterapi.
Det er ikke nok at få noget at vide eller blive undervist gennem kursus.

www.psykologforeningen.no Terapi med klienter som har manglet noe grunnleggende i barndommen, kan skille seg fra annen terapi, blant annet ved at den tar lang tid.

[10/30/14]   Velkommen! - og tak fordi du bruger tid på at læse det jeg skriver :)

Nu er FlyvePsykologen en realitet, som fuldtidsvirksomhed. Besøg den spirende hjemmeside på:

www.flyvepsykologen.gl

Mit mål har været at skabe en psykologvirksomhed, som sætter fokus på tidens menneskelige udfordringer i både det offentlige, virksomheder og i det enkelte menneske.

Vil du plassere din virksomhed på toppen av Klinik-listen i Nuuk?

Klik her for at gøre krav på din sponsorerede liste.

Sted

Telefon

Adresse


Tupaarnat
Nuuk
3905

Generelle oplysninger

Denne side er ejet og administretet af Cand.Psych. Jakob Haxholdt.
Andre Psykologi i Nuuk (vis alle)
Minittornertut Minittornertut
Sipisaq Avannarleq 7 (b)
Nuuk, 3900

Psykolog Ruth Blytmann Nielsen med klinik i Nuuk