25/07/2022
Kebelakangan ini kita banyak melihat individu mempunyai gejala yang menghampiri simptom In. fluenza. Tidak kurang juga ramai yang mendapat jangkitan semula Co19.
Jangkitan virus berlaku melalui penyebaran droplet yang mengandungi virus tersebut. Basuh tangan dengan bersih sebelum menyentuh bahagian muka dan pastikan anda batuk serta bersin secara beretika untuk mengurangkan risiko menjangkiti orang lain.
Dalam masa yang sama, mantapkan sistem imun semula jadi agar badan dapat menghalang virus dari melakukan lebih banyak kerosakan di dalam badan. Pastikan juga anda mendapat nutrisi mencukupi seperti vitamin C dan D yang sememangnya diperlukan oleh sistem imun badan untuk berfungsi secara efisien.
Teruskan jaga kesihatan diri, dan jangan leka. Semoga kita dikurniakan kesihatan selalu, InshaAllah π
Dapatkan segera & untuk kesihatan anda sekeluarga.