05/31/2025
🌿ÜCRETSİZ EĞİTİM 🌿
🔥Çocuklar güç savaşını, inatlaşmayı, zıtlaşmayı bizimle savaşmak için yapmazla aslında.
💥Yaşları itibari ile ihtiyaç duydukları kendi dünyalarındaki kontrol hissi karşılaşmadığında,(sabah uyandığı andan itibaren uyumasıyla kadar 2 dev insan diş fırçala, şunu ye, bunu giy, onu yapma, buna dokunma vb) çocuk kendi hayatı üzerinde kontrolü olmadığı düşüncesi geliştiriyor.Ki zaten her şeyine karışılan bir çocuk bunu hissetmekte son derece haklıdır.
🎯Rutin güven verir.Rutin olmadığında bir şeyler eksik gibi hisseder insan..Rutin derken her sabah uyandığı yatağı yoksa, annesi babası her zamanki gibi yaptıklarını yapmıyorsa, oyuncaklarına ulaşamıyorsa, aile bireylerinden biri yoksa, güvendiği evinde değilse vb çocuklar da biz yetişkinler de kendimizi boşlukta, kaygılı veya büyük duygular yaşarken bulabiliriz.
💫İsterdik ki;çocuk ona çok müdahale ettiğimizde veya olaylar istemediğimiz gibi geliştiğinde bunu kendi sınırlarına bir ihlal olarak farkettiğinde gelsin, söylesin,“rahatsız oluyorum yapmayın” desin.Biz de yapmayalım!
💥Maalesef çocuğun beyin gelişimi bunun için henüz yeterli değil.
🎯Çuvaldızı kendimize batırsak mı bir de?Biz beyin gelişimi son derece gelişmiş yetişkinler olarak bile bir çok farklı etkenden dolayı, hayır demekte zorlanıyor, açık iletişim kurmayı beceremiyor veya öfkemizi yönetemiyor, istediğimizi ifade etmekte çoğu zaman güçlük çekebiliyoruz
💯Peki buradan bakınca çocuğun elinde ne kalıyor?Ağlamakla, inatlaşmakla, dikkatimizi çekmekle kendini bize anlatmak.
💯Çocukların neyi neden yaptıklarını anlamaya başladığımızda tetiklenmek yerine, çocuğa şefkatle bakabilmeyi öğreniyoruz.
💯Çocuklarınızla ilişkinizde bir nebze olsun rahatlama kazanmak isterseniz;
💣ÜCRETSİZ EBEVEYNLER VE ÇOCUKLAR İÇİN ÖFKE YÖNETİMİ EĞİTİMİ'ne bekleriz..
🎉Yorumlara Sakin Kal yazın kayıt linki hemen mesaj kutunuza gelsin!
💥Daha fazla kişini faydalanması için hikayenizde paylaşabilir, sevdiklerinizi etiketleyebilirsiniz..
Sevgiler