Ambulanca Veterinare "AV Bujar Mustafa"

Kryejmë të gjitha shërbimet veterinare, si në teren ashtu edhe në ordinancë e cila gjendet në fshatin Xërxe, Rahovec, përball Kullës.

Instituti Kombëtar I Shëndetësisë Publike të Kosovës

THIRJE QYTETARËVE TË MALISHEVËS, RAHOVECIT, KLINËS, SUHAREKËS, GJAKOVËS
RUAJUNI NGA RRIQRAT

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës po përcjell në mënyrë permanente situatën epidemiologjike me Ethet Hemorragjike Krime-Kongo në të gjitha vatrat e infeksionit dhe bashkë me mjekët dhe punëtorët shëndetësor të Qendrave Kryesore të Mjekësisë Familjare në Malishevë, Rahovec, Klinë, Suharekë, Gjakovë edhe sivjet do të vazhdojnë mbikëqyrjen dhe hulumtimin epidemiologjik të të gjitha vatrave, përfshirë këtu edhe vatrat endemike të komunave fqinje: Lipjan, Drenas, Skenderaj, Prizren, Dragash.

Instituti Kombëtar tashmë është në gjendje gadishmërie për të ndërmarrë masat profilaktike dhe kundërepidemike për të parandaluar epideminë e EHCC të planifikuara me kohë dhe të përfshira në Planin Operacional për parandalimin dhe luftimin e Etheve Hemorragjike Krime Kongo në Kosovë.
Duke pasur parasysh se që nga viti 2013 nuk është shënuar asnjë rast fatal me EHKK pasi që kemi realizuar me sukses masat profilaktike dhe kundërepidemike, ne duhet të vazhdojmë realizimin e aktiviteteve në terren sepse kemi të bëjmë me një sëmundje endemike, vdekjeprurëse dhe praninë e rriqrave në vatrat endemike të cilat bartin virusin e EHKK.
Edhe pse rreziku nga ethet hemorragjike është më i vogël se vitet e kaluara, qytetarëve u bëhet apel që edhe më tutje të vazhdojnë të kenë kujdes nga pickimet e rriqrave, sidomos në zonat Malishevë, Rahovec, Suharekë dhe Klinë pasiqë tashmë temperaturat kanë filluar të ngriten dhe rriqrat kanë filluar të dalin në sipërfaqe të tokës.
Laboratoret e Institutit Kombëtar janë të përgaditura dhe të gatshme për diagnostikimin e të gjitha rasteve të dyshimta në EHKK.

Instituti Kombëtar rekomandon qytetarët për sivjet:
1. Mos qëndroni gjatë dhe pa nevojë në livadhe dhe vende me shkurre,
2. Nëse patjetër duhet të jeni të pranishëm në këto vende vesh rroba të gjata dhe pantallonat futni në çorapë,
3. Duhet të përdorni preparate me të cila lyejmë pjesët e trupit të cilat i dëbojnë insektet nga trupi i njeriut e sidomos në pjesët e zbuluara të trupit, (shuplakat, qafën),
4. Kontrolloni trupin mos keni ndonjë rriqër gjatë qëndrimit në vatër,
5. Kontrolloni përsëri trupin pas largimit nga livadhi apo vendet me shkurre,
6. Nëse keni rriqër në trup ofrohuni në qendrën më të afërt mjekësore sa më shpejt,
7. Kositja e barit të bëhet në vazhdimësi (oborr dhe livadhe),
8. Pastrimi dhe dezinfektimi i stallave të bëhet në vazhdimësi,
9. Mbajtja e higjienës personale në nivelin më të lartë,

Instituti Kombëtar bënë thirje te qytetarët se duhet të punojnë në faktorët e përmirësimit të ekosistemit që nënkupton:

1. Të punohen të gjitha tokat e punueshme,
2. Të kositen të gjitha livadhet me kohë dhe nga disa herë,
3. Të pastrohen kopshtet dhe pronat për rreth shtëpive,
4. Të pastrohen fermat ku mbahen bagëtitë dhe të largohen rriqrat nga trupi i kafshëve,
5. Të kihet kujdes në veshmbathje për të gjithë fermerët dhe anëtarët e tyre të familjeve që punojnë në fushë ku kurrsesi nuk guxohet të lihen këmbët e zbathura
6. Fëmijët mos të lejohen të luajnë në livadhe e kopshte të pakositura dhe në mbrëmje të kontrollohet prania e rriqrave në tërë trupin.

Mjekesia Veterinare Shqiptare

Shkëputur nga Revista Mjekësia Veterinare Shqiptare:
- Në hartë shfaqet trajektorja e një Shqiponje për një perjudhë 20 vjeçare. Shqiponjës që u përdor për këtë gjurmim, ju vendos GPS-si në Russi dhe pas 20 vitesh vdiq (Shqiponjat nuk ngordhin) në Arabinë Saudite. Eshtë vërtet shumë interesante të shohësh se në ç'farë distancash dhe në sa shumë shtete udhëtoi Shqiponja këto 20 vite. Gjithashtu interesante është mënyra e udhetimit; duke devijuar kalimet mbi dete. Shumë qartë mund ta shohni në hartë sesi zgjedh rrugëtime të gjata vetëm që të fluturonte mbi tokë. Ka shumë specie të ndryshme të shpendëve që zgjedhin fluturimin mbi detra dhe oqeane, por një gjë është e sigurt: Shqiponja zgjidhte të ishte mbi tokë dhe jo detra.

Loji: Dele
Mosha: 1 vit ( Rrumëz)
Anamneza: ka rrjedhje vaginale, vështirsi në lindje, gjat kontrollit u konstatua përdredhje e mitrës.
Dg: Torsio Uteri
Trajtimi: intervenim me Cezar (operim).

Lloji: Dhi Alpine
Mosha: 11 muaj
Anamneza: Dhija ka 2 dit që ka filluar shterrzimet e lindjes.
Dg: FETAL DYSTOCIA me fetus të ngordhur.
TRAJTIMI: Intervenim me Cezar (operim).

Raca: Deltar Ilir
Mosha: 2 muaj
Gjendja e vaksinimit: një vaksin 5 valente
Shenjat klinike: temp normale, vjellje, diare, anoreksi.
Dg. Dyshuese Enteritis
Terapia: Kujdes intenziv, fluidoterapi.
🐶🐶💉💉

veterineret.com

Fakte rreth Dhive!

veterineret.com A e dini se:

veterineret.com

Kujdesi ndaj viçave në periudhën e dimrit

veterineret.com Viçat e porsalindur duan një kujdes të veçantë, aq më shumë kur flasim për periudhën e dimrit kur luhatja e temperaturave mund të shkaktojë probleme në shëndetin e viçave të porsalindur.…

Asistim në lindje, Lopa dhe viqi në gjendje të mirë shëndetsore.

Përveq punës në teren, tani ofrojmë shërbime edhe në ambulantë veterinare e cila ofron kushte më të mira për kujdesin ndaj kafshëve të shoqërimit. Ambulanta ndodhet në fshatin Xërxë të Rahovecit buzë magjistrales Prizren-Gjakovë. Ju mirëpresim!!

Një kontroll rutin i fermës me sistem të lirë te Florim Shaqir Fazliu Celinë, gjithqka në nivelin e duhun. Fermer shembullor!!

veterineret.com

A sëmuret qeni edhe kur është i vaksinuar?

https://www.facebook.com/594024624135220/posts/985633821640963/

veterineret.com Pyetje ne inbox: Uroj te jeni mire. Desha tu shkruj ne faqen ne fb por nuk po mundsha dot. Veterinaret shpesh me akuzojne se shes qen te pavaksinu ne dyqanin tim. Eshte shpifje dhe shume mire e dim…

Intervenim ne papilen e demtuar, gjendja ne fillim dhe Pas 20 ditesh.

Sot gjendja e qenit pas amputimit.

Frakturë e shkaktuar pas goditjes nga vetura. Amputimi i këmbës.

5:00, paresis puerperalis.

Did You Know

Amazing! 😍🐾

Lindje me Cezar.

Nga mos kujdesi ndodhin edhe këto, në mënyrë kirurgjikale u bë largimi i zingjirit nga qafa e qenit.

[04/20/18]   20 Prill Dita Boterore e Vaksinimit te Kafsheve!
C'do vit eshte zgjedhur data 20 Prill qe opinioni publik te sensibilizohet rreth rendesise se vaksinave.
Vaksinat jane te rendesishme jo vetem per shendetin e kafsheve, por dhe per te ndaluar perhapjen e shume semundjeve disa prej te cilave prekin dhe njeriun!
VAKSINONI KAFSHET!

Prolaps uteri (prolaps i mitres).

Lopa e lindi kete viq ne muajin e 7, pra dy muaj para kohe. Kjo lindje e parakoheshme, erdhi si pasoj e kequshqimit. Viqi për momentin gozon shëndet të mirë por ende nuk e ka kaluar rrezikun.

Revista Mjekesia Veterinare Shqiptare

Revista Mjekesia Veterinare Shqiptare:- "Rëndësia e insiminimit artificial në fermat e lopëve"
Për të kuptuar sa më mirë ju të nderuar fermer se pse ju duhet ti mbarësoni lopët e juaja përmes barësimit artificial, ne do të mundohemi që të ju spjegojmë se çfarë roli luan dhe cila është rëndësia e përdorimit të insiminimit artificial në fermën tuaj.

AgroGroup Fauna

FaunaVETS

Tema: Kujdesi Dental

[10/24/17]   Pastërma për sivjet

Sezoni i dimrit po vjen dhe me të sh*tja dhe blerja e bagëtive do të lulëzojë. Dhe siç thotë një fjalë popullore " një njeri i informuar mirë, vlen sa dy". Do i shtjellojmë disa fakte që ruajnë shëndetin e fëmijëve dhe familjes suaj. Sikur edhe çdo vit më parë, edhe sivjet, blerësit do të kenë mundësinë të zgjedhin mishin, që do t’iu japin fëmijëve të tyre nga produktet vendore dhe ato të importuara, gjë që blerësit duhet të dinë se në cilën duan të investojnë: në cilësi apo në biokimi. Nëse në vendet ku ligji dhe kontrollet e ushqimeve janë standard në përputhje në nivelin shtetëror ( Evropë), importi i gjërave ushqimore është gjë normale dhe jo e rrezikshme. Në Kosovën tonë, importi i gjërave ushqimore, dhe në veçanti i produkteve ushqimore mund të jetë jo vetëm i rrezikshëm por edhe vdekjeprurës për ju dhe familjen tuaj në tërësi. Përderisa një kilogram mish që importohet nga Brazili apo Argjentina në Evropë mund të kushtojë deri në 30 € Kg, në Kosovë po i "njejëti" mish kushton diku rreth 4 €, apo thënë thjeshtë sh*tet 2 € më lirë se në Brazil ( në Brazil 1Kg mish kushton 23.50 Real, apo diku 6€). Thjesht të kuptohemi, kjo nuk ka të bëj me mirësinë braziliane për popullin e kosovar, as për shpirtmirësinë e tregtarëve, por qëllimi kryesor është mos të hudhet mishi i qelbur në det, dhe të minimalizohet humbja tregtare. Gjithashtu, importi i gjedhave nga Serbia përbën një problem tjetër. Përdorimi i tejmashëm i antibiotikëve dhe i hormoneve në rritjen e këtyre gjedhave, bën që "Lopa e Sërbisë" të jetë më e trashë, më e madhe dhe më e hijshme. Por ,që përdorimi i këtij mishi është më se toksik dhe ndoshta edhe kancerogjen për ata që e konsumojnë. Sa i përket mishërave dhe produkteve vendore, këtu mund të themi se në masën më të madhe, por ka edhe përjashtime, mishrat janë shumë më cilësorë se të importuarit. Vet nga fakti sepse përdorimi i hormoneve në Kosovë nuk është standardizuar ende dhe fabrikimi i "Gjedhave" bëhet ende me forma tradicionale, pra natyrale. Pra, para se të vendosni se cilin mish ta shtroni për darkën e familjes suaj, mendoni dhe informohuni mirë për prejardhjen dhe cilësinë e mish*t.

Vet. Bujar Mustafa

Në Vlashnje, plag e shkaktuar nga derri i egër.

I njejti viq pas marjes se terapise dhe infuzionit.

Viqi i moshes 4 ditor, simptomat: diare, temp. 41 C, i dehidratuar.
Aplikimi i infuzionit dhe terapise intravenoze.

[05/14/17]   Për të gjithë ata që mendojne të marrin një këlysh🐶 në shtepitë e tyre është shumë e rëndësishme të dijnë skemën e 💉vaksinimit dhe 🐛dehelmetizimit.

Skema e vaksinimit të këlyshëve kundër sëmundjeve:
Distemper(Lija e qenve),
Hepatitis,
Parainfluenza,
Parvoviroza dhe
Leptospiroza është:

Vaksina e parë 6-8 javë (DHPPL)
Vaksina e dytë 21 ditë pas vaksines së parë (DHPPL)
Vaksina e trerë 21 dite pas vaksines së dytë (DHPPL), pas kësaj vaksine qeni rivaksinohet cdo vit.

Skema e vaksinimit të këlyshëve kundër sëmundjes së Terbimit-Rabies
bëhet në moshën 3 Muaj dhe rivaksinohet cdo vit.

Skema e dehelmetizimit të këlyshëve kundër paraziteve të brendshem është po aq e rëndësishme sa edhe vaksinimi. Dehelmetizimi fillon në moshën 4 javë dhe ripërseritet në 6 javë 8 javë 12 javë dhe pastaj vazhdon cdo 3 muaj gjatë gjithë jetës së kafshës.
Huazuar nga ProVet.

veterineret.com

Kujdesi i fermerit para, gjatë dhe pas mjeljes së lopëve

veterineret.com Për më tepër, vizitoni postimin.

Timeline Photos

Kjo Lop na gezoi me binjak te Muhamed Tahiri

veterineret.com

Kur duhet të shkojmë tek Mjeku Veteriner menjëherë.

https://veterineret.com/per-dashamiresit-dhe-pronaret/kur-duhet-te-shkojme-tek-mjeku-veteriner-menjehere/

veterineret.com Shumë herë pyesim veten nëse duhet shkuar tek Mjeku Veteriner tani apo të presim dhe pak se mbase “Balo” do të bëhet më mirë. Shpesh në klinikat tona shohim që shumë nga klientët presin…

Gjate intervenimit me ane te cezarit ne nje dele tjeter (qengji i ngordhur mbi dy dit).

5 dit pas lindjes se qengjave me operacion.

Prolaps i mitres.

Në fshatin Vlashnje të Prizrenit , për mjekimin e këtij Kangalli.

Timeline Photos

Kujdes gjatë të ushqyerit të lopëve, kontrollone ushqimin për mjete shpuese si tela, gozhda.

Lindje e veshtirë

Timeline Photos

Timeline Photos

's cover photo

Urime festat e fundvitit

Ambulanca Veterinare "AV Bujar Mustafa"

Want your business to be the top-listed Clinic in Rahovec?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Location

Category

Telephone

Address


Xërxe
Rahovec
23000

Opening Hours

Monday 09:00 - 17:00
Tuesday 09:00 - 17:00
Wednesday 09:00 - 17:00
Thursday 09:00 - 17:00
Friday 09:00 - 17:00
Saturday 09:00 - 14:00
Other Rahovec clinics (show all)
Ordinanca Specialistike Urologjike Villa Eko Rahovec Ordinanca Specialistike Urologjike Villa Eko Rahovec
Rr.UÇK-së
Rahovec, 21000

Ordinacë që ofron shërbime shëndetësore urologjike me ekip profesional dhe me aperatura më moderne...