31/12/2023
Μετά από του τα και από κείνα, από αμέτρητες περιπέτειες εκτελεσμένους στόχους, ματαίωσεις και επιτυχο - αποτυχίες επανενεργοποιω την σελίδα μου με προβοκατορικο τρόπο - πως αλλιώς; δεν θα μουν εγώ. Με τη διαφήμιση του νέου βιβλίου της Μοναδικής και Αναντικαταστατης φιλης μου Νατάσας Κωνσταντελλου: Ψυχοθεραπεία, με τη μουμια".
Μια τραυματική εμπειρία από αλλοπρόσαλλη θεραπεύτρια με ουδεμία επίγνωση αυτογνωσίας και δεοντολογίας. Μια προ - τραυματισμένη ομάδα διαφορετικών ανθρώπων: ένας αναποφάσιστος και ένας ανασφαλής, ένας φοβικος και ένας φοβισμένος, μια εύθραυστη κυρία 800 Μαΐων και μια ελαφρομυαλη νεαρή, ένας σύζυγος παροπλισμένος και μια διαζευγμένη που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό, ένας σέξι σερβιτόρος και ένας κούκλος χαλβάς που έμοιαζε με τον Μπραντ Πητ.
Η πιο αστεία μέχρι δακρύων ομάδα ψυχοθεραπείας. Μια ομάδα που ΔΕΝ θα θελατε να είστε μέλος. Η μήπως θα θελατε;
Το προτείνω ανεπιφύλακτα και ευχαριστώ τη Νατάσσα Κωνσταντελλου για την έμπνευση να κουβεντιάσουμε η να ασχοληθούμε με θέματα ταμπού που πολλοί δεν τολμούν να ανοίξουν:
- πως διαχειριζόμαστε έναν τραυματισμό από τον ψυχοθεραπευτή μας;
- ποια η σχέση μας με τα πρόσωπα κύρους;
- πως αξιοποιούμε τις ματαίωσεις προς όφελος μας;
- από ποια ανάγκη πηγάζει η θεο ποίηση ανθρώπων;
- αποτελεί εξάρτηση η ψυχοθεραπεία;
- πως διαλέγουμε τους υγιείς για μας δρόμους;
- πως καταφέρνουμε να μετατρέψουμε σε γέλιο ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές μας;
- πως κάνουμε δημιουργία τον εγκλωβισμό μας σε πλαίσια και πως καταφέρνουμε να διευρύνουμε τα πλαίσια όταν αυτά δεν μας χωράνε;
Αυτά και αλλά πολλα!
Προχωρήστε στην απολαυστική ανάγνωση και τα ξανά συζητάμε.
Χρόνια πολλα και με το καλό ο καινούργιος χρόνος!
Βασιλική Παπαναστασίου
Σπουδές στις ανθρωπιστικές επιστήμες,
MsA στην κλινική ψυχολογία, συστημική ψυχοθεραπευτρια, οικογενειακή συμβουλος και συμβουλος σε θέματα εξαρτήσεων.