Ayvagediği Beskardesler Pide Lavas ve Pisirim Firini

  • Home
  • Ayvagediği Beskardesler Pide Lavas ve Pisirim Firini

Ayvagediği Beskardesler Pide Lavas ve Pisirim Firini Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Ayvagediği Beskardesler Pide Lavas ve Pisirim Firini, Health/Medical/ Pharmaceuticals, Mersin Toroslar Gözne mahallesi, .

24/07/2018
19/07/2018
Tas ekmek . Pide . Lavas
04/06/2017

Tas ekmek . Pide . Lavas

26/04/2017
13/02/2017

9 HAT ÇALIŞIYOR

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesinde 2 günde 8 bin 650 hastaya hizmet verildi.Geçen hafta açıl...
09/02/2017

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesinde 2 günde 8 bin 650 hastaya hizmet verildi.

Geçen hafta açılan, Türkiye'nin ilk şehir hastanesi unvanını taşıyan Mersin Şehir Hastanesinde, 2 günde 8 bin 650 hasta sağlık hizmetlerinden yararlandı.

Kamu-özel işbirliğiyle yaptırılan Avrupa ve Türkiye'nin en büyük hastanesi olan ve geçen hafta cuma günü açılışı gerçekleştirilen, dün de hasta kabulüne başlayan Mersin Şehir Hastanesi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

İlk 24 saatte acil servislerle birlikte 4 bin 55 hastaya hizmet verildi, yaklaşık 300 hasta da yataklı tedavi hizmetlerinden yararlandı.

Hasta kabulünün ikinci gününde ise 16 saatlik dilimde 3 bin 605 kişiye poliklinik, 340 kişiye acil servis hizmeti verildi, 350 hasta da yatarak sağlık hizmetlerinden faydalandı.

Genel Sağlık

05/02/2017

Mersin Şehir Hastanesinin Perde Arkasında Ne Var ? Bugün açılışı yapılacak Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili çarpıcı açıklamaların yapıldığı basın toplantısında, kamu arazisi üzerine özel şirketlerce yapılan şehir hastanelerinin maliyeti çok yüksek olduğu öne sürülürken, yüklenici firmaya kesin kaydı verilen %70 doluluk oranı için ihtiyaç dışı hasta yatışı yapılabileceği iddia edildi.

Mersin Devlet Hastanesi’nin ve Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin özel şirketlerin daha fazla maddi gelir sağlaması için kapatılacağını öne süren Başkan Uğurhan, “Gelişmiş ülkelerde yeni yapılan hastanelerde yatak başına kapalı alan 150-200 m2 iken şehir hastanelerinde bu alan 287 m2. Böylece maliyeti yükseltmek için en uygun yöntem bulunmuş görülüyor” diye konuştu.

“ŞİRKETLERİN BORCU VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKACAK”

Mersin’de ve diğer illerde yapılacak şehir hastanesinin kriterlere uygun yapılmadığını dile getiren Başkan Uğurhan, “Bugün burada, gösterişli açılışların arkasına gizlenerek, görünmesi istenmeyen gerçekler vardır. Kamunun arazisi üzerine, özel şirketlerce yapılan şehir hastanelerinin gerek yapım, gerekse de hizmet sunumu maliyeti çok yüksek. 2016 yılı sonunda 11 milyon 788 bin m2 kapalı alanda ve 41.091 yatak kapasiteli 29 şehir hastanesi için yatırım bedeli toplam 10 milyar dolar. Hazineden yani bizim ödediğimiz vergilerden şirketlere dolar üzerinden para ödenecek. Dolar arttıkça şirketlere borç daha da büyüyecek. Dövizi olanların terörist olduğu yönünde açıklamaların yapıldığı bu zamanlarda, kamunun borcunu şirketlere dolar üzerinden ödeyecek olması ayrıca manidar bir durum” dedi.

“ÇOK BÜYÜK KİRA BEDELLERİ ÖDENECEK”

Hastanenin gerek yapımı sırasında gerekse hizmet sunumu sırasında maliyetini yükseltmek için, yatak başına kapalı alanın büyük tutulduğunu açıklayan Başkan Uğurhan, “ Gelişmiş ülkelerde yeni yapılan hastanelerde yatak başına kapalı alan 150-200 m2 iken şehir hastanelerinde bu alan 287 m2. Böylece maliyeti yükseltmek için en uygun yöntem bulunmuş görülüyor. Yine Türkiye’de yatak başına düşen kapalı alan, son yıllarda yapılan modern hastanelerden%40 daha fazla. Bu daha fazla enerji tüketimi, temizlik giderinin artması, bakım/onarım giderlerinin artması demektir. Sözleşmenin 25 yıllık yapıldığı göz önüne alındığında bu süre içinde şirkete çok büyük kira bedelleri ödeneceği açıktır” şeklinde konuştu.

“İHTİYAÇ DIŞI HASTA YATIŞIMI MI YAPILACAK?”

Yüklenici firma ile devlet arasında yapılan sözleşmenin Türkiye ortalamasında doluluk oranı %62 iken, devletin yüklenici firmaya %70 doluluk oranının taahhüt ettiğini kaydeden Başkan Uğurhan, “ Bu durumda ister istemez, hastanede ‘ihtiyaç dışı hasta yatışımı mı yapılacak?’ sorusunu akıllara getirmektedir. Şirketlere ödenecek para sadece kira bedeli değildir. Hastanelerdeki görüntüleme, laboratuar, bilgi işlem, güvenlik, temizlik, yemekhane, otopark vs gibi bütün hizmetler şirkete bırakılmaktadır. Sayın bakanın sözünü ettiği, hastaneye geldiğinde vatandaşın arabasını karşılayacak “vale” nin ücreti kimin cebinden çıkacak, zaman içinde göreceğiz” dedi.

“ŞİRKETLER KAZANSIN DİYE 2 HASTANEMİZ KAPANIYOR”

Son olarak Mersin’deki hastanede yatak sayısı 1294 olduğunu ifade eden Başkan Uğurhan şöyle konuştu: “Şirketler yeteri kadar kazansın, yeterli hasta sayısını sağlayabilsin diye iki hastanemiz kapatılıyor. İlimize yeni bir hastane yapılırken, diğerlerinin kapatılacak olması halk sağlığı adına bir fayda getirmeyecektir. Bugünkü veriler ile Mersin Devlet Hastanesi’nin ve Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin toplam kapasitesi 812'dir. Yeni yapılan hastane ile Mersin'imiz sadece 421 yeni yatak kazanmaktadır. Hali hazırda şehrimiz yatan hasta kapasitesi dikkate alındığında Türkiye ortalamalarının dahi çok gerisinde iken toplamda 812 yatak kapasiteli iki hastanenin kapatılacak olmasının ne kadar doğru olduğunu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz”.

Haber:
Serkan Avcı
İmece Gazetesi

Address

Mersin Toroslar Gözne Mahallesi

33250

Opening Hours

Monday 09:00 - 17:00
Tuesday 09:00 - 17:00
Wednesday 09:00 - 17:00
Thursday 09:00 - 17:00
Friday 09:00 - 17:00
Saturday 09:00 - 17:00
Sunday 09:00 - 17:00

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Ayvagediği Beskardesler Pide Lavas ve Pisirim Firini posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

  • Want your practice to be the top-listed Clinic?

Share

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
Share on Pinterest Share on Reddit Share via Email
Share on WhatsApp Share on Instagram Share on Telegram