Dr.Sema Koc Erdon, kinder- en jeugdpsychiater, cocuk ve ergen psikiater

Dr.Sema Koc Erdon, kinder- en jeugdpsychiater, cocuk ve ergen psikiater Merhaba,
Bana www.groepspraktijkanemoon.be websitemizden ulasabilirsiniz.

14/05/2026

13/05/2026

Sevgili aileler, Bazı gençler şiddet içeriklerinden daha fazla etkilenebilir.
Özellikle otizm, DEHB, anksiyete, depresyon ya da travma öyküsü olan gençlerde duygusal hassasiyet daha yüksek olabilir.

Bu nedenle bir içeriğin etkisini değerlendirirken sadece “izlediği şey”e değil,
çocuğun gelişimsel özelliklerine, duygusal dayanıklılığına ve yaşam öyküsüne birlikte bakmak gerekir.

Her çocuk aynı değildir.
Aynı içerik, farklı çocuklarda farklı izler bırakabilir.

Ebeveynlerin en güçlü koruyucu adımı ise:
yargılamadan konuşabilmek, duyguları fark etmek ve güvenli iletişim kurabilmektir.

11/05/2026

Şiddet içerikleri sadece eğlendirmiyor; gelişmekte olan beyni etkileyebiliyor. Özellikle çocuklar ve ergenlerde tekrar eden şiddet sahneleri zamanla duyarsızlaşmaya yol açabiliyor. Farkındalık, korumanın ilk adımıdır. 🌱

10/05/2026

Mükemmel Değil, “Yeterince İyi” Anne olun! 🌸
Bugün her yerde gördüğümüz o pürüzsüz annelik imajları sizi yanıltmasın. Psikiyatrinin yapı taşlarından Donald Winnicott’un da dediği gibi; çocukların “mükemmel” annelere değil, “yeterince iyi” annelere ihtiyacı vardır.
Peki nedir bu “yeterince iyi” olmak? 🔬
1️⃣ Güvenli Bağlanma: Çocuğun sevilme isteği, annenin hatasızlığından değil, ulaşılabilirliğinden beslenir. Bağlanma Kuramı (Attachment Theory), tutarlı bir ilginin beynin stres yönetim merkezlerini (limbik sistem) nasıl sağlıklı şekillendirdiğini kanıtlıyor.
2️⃣ Onarma Gücü: Arada bir yorulup sesinizi yükseltmeniz dünyanın sonu değil. Önemli olan sonrasında o bağı “onarmak”. Bu, çocuğa hayatta esnek olmayı (resilience) öğretir.
3️⃣ Ruh Sağlığına Etkisi: Ergenlikte ve yetişkinlikte görülen birçok kaygı bozukluğunun temelinde, çocukluktaki o “görülme” ve “onaylanma” ihtiyacının eksikliği yatar. Sizin varlığınız, onun en büyük koruyucu kalkanıdır.
Bu Anneler Günü’nde kendinize bir iyilik yapın ve “en iyisi” olma baskısını bırakıp, sadece “kendiniz” olarak orada olmanın keyfini çıkarın. ✨
Tüm annelerimizin ve kalbinde anne şefkati taşıyan herkesin günü kutlu olsun! 💐
anneçocukbağı yeterinceiyianne

04/05/2026
23 Nisan, çocukların haklarını, gelişimlerini ve ruhsal iyi oluşlarını merkeze almamız gereken önemli bir gündür.Bir çoc...
23/04/2026

23 Nisan, çocukların haklarını, gelişimlerini ve ruhsal iyi oluşlarını merkeze almamız gereken önemli bir gündür.

Bir çocuk ve ergen psikiyatristi olarak biliyoruz ki; sağlıklı gelişim, ancak güvenli ve koruyucu çevrelerde mümkündür. Çocukların fiziksel ve duygusal güvenliği, ruhsal yapılanmanın temelini oluşturur.

Ancak Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırısının yarattığı derin üzüntü hâlâ içimizde.
Çocukların en güvende olması gereken bir ortamda yaşanan bu olay, bireysel olduğu kadar toplumsal düzeyde de bir kırılma yaratmıştır.

Bu nedenle bu 23 Nisan’ı, kırık bir yürekle karşılıyoruz.

Travmatik olaylar yalnızca doğrudan maruz kalan çocukları değil, bu tür haberlere dolaylı olarak temas eden çocukları da etkileyebilir. Bu süreçte; çocukların duygularını ifade etmelerine alan açmak, gelişim düzeylerine uygun açıklamalar yapmak ve güven duygularını yeniden desteklemek klinik açıdan büyük önem taşır.

Çocukların korunması, yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sorumluluktur.

Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, bu hassasiyetle anıyorum. Dr.Sema Koç Erdön, çocuk ve ergen psikiatristi

01/04/2026

🌿 Anemoon tanı ve tedavi merkezinde Gelişim Atölyesi 🌿

Çocuğunuzun gelişimini desteklemek için güvenli ve sıcak bir ortam sunuyoruz.
Gelişim atölyemizde; otizm (OSB), DEHB, dil gecikmesi ve benzeri gelişimsel zorlukları olan çocuklarla çalışıyoruz.

Oyun, etkileşim ve küçük grup çalışmalarıyla çocukların:
✨ sosyal becerilerini
✨ duygularını yönetme becerisini
✨ iletişimini
✨ özgüvenini güçlendiriyoruz

Her çocuk kendi hızında ilerler, biz de bu yolculukta ona eşlik ederiz 🌱

📩 Bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

01/04/2026

🌿 Ontwikkelingsatelier bij Anemoon Groepspraktijk 🌿

Heeft jouw kind nood aan extra ondersteuning bij zijn/haar ontwikkeling?
In ons ontwikkelingsatelier begeleiden we kinderen met o.a. ASS, ADHD, taalachterstand en andere ontwikkelingsvragen op een warme en speelse manier.

Via gerichte oefeningen, spel en kleine groepjes werken we aan:
✨ sociale vaardigheden
✨ emotieregulatie
✨ communicatie
✨ zelfvertrouwen

Samen creëren we een veilige plek waar elk kind op zijn eigen tempo kan groeien 🌱

📩 Interesse? Neem gerust contact met ons op voor meer info.

14/03/2026

Adres

Wilrijk
2610

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Dr.Sema Koc Erdon, kinder- en jeugdpsychiater, cocuk ve ergen psikiater nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact De Praktijk

Stuur een bericht naar Dr.Sema Koc Erdon, kinder- en jeugdpsychiater, cocuk ve ergen psikiater:

Delen

Type