
22/08/2025
English text below:
Ağustos 2025 – HACCP ve Gıda Güvenliğinin Güçlendirilmesi
Bu ay ekibimiz, Lefkoşa’da 7 Gıda İşletmecisi (FBO) ile bir araya geldi. Birlikte iyi hijyen uygulamalarını güçlendirdik, HACCP planlarının hazırlanmasına destek verdik ve izlenebilirlik için kayıt tutma sistemleri oluşturma konusunda tavsiyelerde bulunduk.
İşletmelerle sahada vakit geçirerek, ihtiyaçlarını dinleyerek ve uygulamalı rehberlik sağlayarak, FBO’ların daha güvenli ve kaliteli gıdaya yönelik pratik adımlar atmasına yardımcı oluyoruz.
Bu, Türk Kıbrıs topluluğunu günlük gıda güvenliği konusunda gerçek fark yaratacak araçlar ve bilgilerle destekleme yolculuğumuzda bir başka önemli kilometre taşıdır.
-------
Strengthening HACCP & Food Safety – August 2025
This month, our team visited 7 Food Business Operators (FBOs) in Nicosia. Together, we worked on strengthening good hygiene practices, supported the preparation of HACCP plans, and provided advice on creating record-keeping systems for traceability.
By spending time on-site, listening to the needs of businesses, and offering hands-on guidance, we are helping FBOs take practical steps toward safer and higher-quality food.
This marks another milestone in our journey to support the Turkish Cypriot community with tools and knowledge that make a real difference in everyday food safety.