Kognitif ve Davranış Terapileri Merkezi

Kognitif ve Davranış Terapileri Merkezi Kognitif Davranışçı Psikoterapi Merkezi KKTCde kaliteli ve denetlenebilir psikoterapi hizmeti su

Bizler EABCT(Europian Association of Behavioural and Cognitive Therapies) tarafından akredite edilmiş Kognitif Ve Davranışçı Terapistler Deniz Erkal ve Selen Üstüner, merkezimizde Kognitif ve Davranışçı Psikoterapi hizmeti vermekteyiz.

05/04/2025

20 yılı aşkın süredir çocuklarla da çalışan psikologlar olarak şunu açıkça söylemek istiyoruz.

Cumhurbaşkanının söylemlerinin aksine çocukların başörtüsü takması yalnızca bir kişisel tercih değildir. Bu durum, çocuk hakları, psikolojik gelişim ve devletin tarafsızlığı ilkesi açısından ciddi bir sorundur. Kimlik gelişimi henüz tamamlanmamış bir çocuğun dini bir sembolle tanımlanması, özgür iradeyle değil, yönlendirmeyle ilgilidir.

Devlet yetkililerinin bu konuda sessiz kalması, kavramlar hakkında eksik bilgilerle hareket etmesi, sorumluluğunu yerine getirmemesi ve hak ihlalleri yaratması anlamına gelmektedir.

Eğitim sisteminde laiklik ilkesi korunmalı, çocuklar dini ya da ideolojik baskılardan uzak tutulmalıdır. Ailelerin tercihleri değil, çocuğun üstün yararı esas alınmalıdır.

Dünya Sağlık Örgütü ergenliğin bitişi yetişkinliğin başlangıcı olarak 19 yaşı esas alırken, İlk ve orta öğrenim çağındaki (6-19 yaş) çocukların ve ergenlerin hala kimlik gelişimlerinin farklı aşamalarından geçmekte olduklarını bilmek çok önemlidir. Bu dönemde çocuklar ve ergenler çevrelerinden gelen mesajları doğru-yanlış olarak ayırt etmek yerine, uyum sağlamak için içselleştirirler. Yani, burada “özgür irade” değil, çoğu zaman “öğrenilmiş bir davranış” biçimi devreye girmektedir.

Yaşanılan durumda devletin bu tavrı, pedagojik ve psikolojik yaklaşımları ne yazık ki görmezden gelmektedir.

Aileler olarak bizler de kendimize sormalıyız: Çocuğumuzun seçme özgürlüğüne gerçekten alan tanıyor muyuz, yoksa kendi inanç kalıplarımızı mı dayatıyoruz? Onların hakları için gerçekten yeterli mücadeleyi veriyor muyuz ?

Gerçek sevgi, çocuğun kendi kimliğini keşfetmesine fırsat vermektir, onlar adına da mücadele etmektir.

Selen Üstüner ve Deniz Erkal

09/12/2024
09/12/2024

Başlıyoruz 💭

14/11/2024

Etkinliğimize 2 gün kaldı.
Biletler için bizlere 0533 864 55 44 ve 0533 866 84 72 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Bekliyoruz 🩷

Kognitif Davranışçı Psikoterapi Merkezi KKTCde kaliteli ve denetlenebilir psikoterapi hizmeti su

Herkese Merhaba 🎀Geleneksel KDT Merkezi etkinliğimize sayılı günler kala, panel konumuzun içeriği ile ilgili bir miktar ...
11/11/2024

Herkese Merhaba 🎀

Geleneksel KDT Merkezi etkinliğimize sayılı günler kala, panel konumuzun içeriği ile ilgili bir miktar detay vermek isterim.

Şiddetin görünen yüzü fiziksel şiddet elbette konumuz olacak ve Şiddete Sıfır Tolerans prensibi bağlamında ele alınacak.

Ancak daha az görülen, bilinen duygusal ve psikolojik şiddeti daha fazla ele almayı planlıyoruz. Psikolojik şiddeti tanımak, manipulasyonu anlamak, kişinin kendi özdeğerini korumak icin ne kadar olmazsa olmaz, bunu vurgulamak isteriz. Peki psikolojik şiddet oyunlarını daha ziyade hangi kisilikler uygular, ve bu manevralara boyun eğmemenin yolları nelerdir ?

Hazırsanız, 5 gün sonra, tüm bunları birlikte konuşalım.

Heyecanla bekluyoruz.🩷

Bizlere ;0542 850 60 640533 864 55 44 ve 0533 866 84 72 Numaralı telefonlardan ulaşıp, TR39 0006 4000 0016 8130 0137 10 ...
06/11/2024

Bizlere ;
0542 850 60 64
0533 864 55 44 ve 0533 866 84 72 Numaralı telefonlardan ulaşıp,

TR39 0006 4000 0016 8130 0137 10 numaralı İBAN'a etkinlik ücretini göndererek, etkinlik biletinizi ayırabilirsiniz.

Sevgili Okan Tevi (Little Italy) gecenin başlangıcında lezzetli ikramlarıyla bizleri karşılayacak.

Ardından sevgili Cahit Kutrafalı , Erkan Erzurumlu ve Suleyman Osman Todds muhteşem bir müzik ziyafeti ile bizlerle olacak.

Panelimizde ise, Prof Dr Mehmet Z. SUNGUR VE Dr. Sibel Siber Şiddetin Çesitleri , tanımlanması, yaygınlığı ve önüne geçmenin yollarıyla ilgili konuşarak, bu önemli konuda bilgilerini bizimle paylaşacaklar.

Bekleriz 🩷

Her yıl geleneksel hale gelen etkinliklerimizin konusunu seçerken, klinikte bizlere son bir yılda gelen başvuruların nel...
03/11/2024

Her yıl geleneksel hale gelen etkinliklerimizin konusunu seçerken, klinikte bizlere son bir yılda gelen başvuruların neler olduğuna göre karar vermeye çalışıyoruz.

Bu sene, artık kliniğe değil, gazetelere bakmamız yeterli. Hatta dikkatli bir gözle bakarsak etrafımıza, şiddetin her şekilde ne çok hayatımızda olduğunu görüyoruz.

Okullarda çocuğu akran zorbalığına maruz kalmayan var mı? İş yerinde hayatının bir döneminde mobbing yaşamayan kaldı mı ? Ev içi şiddetin her üç evden birinde var olduğunu araştırmalar ortaya koymadı mı ? Ağır ceza davaları son yıllarda katlanarak artmadı mı?

İşte bunlar nedeniyle, bu yıl Şiddeti ele alıyoruz.
Psikolojik ve Siyasi yönleriyle.
Harika iki davetli konuşmacımızla.

Ülkemizde yaşayan her bireyin hayatına dokunabilmek umuduyla.

Bekleriz. 🩷

30/10/2024

“Çeşitli Yönleriyle Şiddet ve Sonuçları” paneli düzenleniyor. Lefkoşa’da Sahne’de düzenlenecek panelde Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur ve eski Başbakan Sibel Siber konuşma yapacak.

Biletlerimiz Satışta.
30/10/2024

Biletlerimiz Satışta.

27/10/2024

Yeniden Merhaba

Harika bir erkinlikle yine sizlerle olmanın heyecanı başladı bizim için 🥰

16 Kasım Cumartesi gecesi, çok değerli müzisyenler Cahit Kutrafalı , Erkan Erzurumlu (Erkn Erz ) ve Süleyman Akosman ile başlayacak gecemiz, çok anlamli bir söyleşi ile devam edecek.

Prof Dr Mehmet Z Sungur ve Dr Sibel Siber ile Şiddetin Çeşitli Yönlerini, sonuçlarını ve önüne geçmek için neler yapılabileceğini konuşacağız.

Bu anlamlı gecenin biletleri satışa çıktı.
Ghetto cafeden, Kdt merkezinden veya online olarak biletlere ulaşabilirsiniz.

Etkinlikle ilgili daha fazla bilgi için bizlere 0542 850 60 64, 0533 864 55 44 ve 0533 866 83 72 numarali telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Ve son olarak, değerli sponsorlarımız olmadan bu gece düzenlenemezdi. Onlara ne kadar tesekkur etsek azdır.

Sizlerle buluşmak için sabırsızlanıyoruz.
🩷😃

Kognitif Davranışçı Psikoterapi Merkezi KKTCde kaliteli ve denetlenebilir psikoterapi hizmeti su

Yeni Yayın döneminde görüşmek üzere 🩷
24/10/2024

Yeni Yayın döneminde görüşmek üzere 🩷

20/05/2024

Yepyeni bir workshopla karşınızdayız ❤️
Mindfulness hayatın içinde bilinçli bir farkındalık hali. Peki mindfulnessin psikolojik bozukluklarla çalışırken nasıl kullanıldığını biliyor musunuz ?

Iste bu workshopla sizlere, Depresyon, Panik Bozukluk, Obsesif Kompulsif bozukluk gibi durumları mindfulness teknikleriyle nasıl yönetebileceğmizi anlatacağız.

Oldukça keyifli bir içerik hazırladık.
Katılımcı sayısını sınırlı tutacağız. Katılmak isterseniz kayıt yaptırmanız gerekiyor.
Bekliyoruz.
Görüşmek üzere 🙏🎈

Kayıtlar başladı 🎈
20/05/2024

Kayıtlar başladı 🎈

Bekleriz 🎈
17/02/2024

Bekleriz 🎈

01/02/2024

5 Şubat Pazartesi akşamı, Saat 20.30'da, yepyeni konuklarla, hayata kaldığımız yerden devam ediyoruz ❤️🙏
Heyecanımıza ortak olur musunuz ?

Yüzleşme, 8 Ocak Pazartesi akşamı saat 20.30'da Genç Tv'de. Bekleriz 🩷
06/01/2024

Yüzleşme, 8 Ocak Pazartesi akşamı saat 20.30'da Genç Tv'de.
Bekleriz 🩷

Address

Dereboyu
Lefkosa

Opening Hours

Monday 09:00 - 17:00
Tuesday 09:00 - 17:00
Thursday 09:00 - 17:00
Friday 09:00 - 17:00

Telephone

+905338645544

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Kognitif ve Davranış Terapileri Merkezi posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Practice

Send a message to Kognitif ve Davranış Terapileri Merkezi:

Share