Dr. Nikos Karpettas, MD PhD - Cardiologist

Dr. Nikos Karpettas, MD PhD - Cardiologist Cardiologist Current Positions:
– As.

Professor at the School of Medicine, European University Cyprus
– Fellow of the European Society of Cardiology (Scientific Excellence)
– Cardiologist at Private practice / General Healthcare System (ΓεΣΥ)
– Vice-president of the Working Group for Echocardiography of the Cyprus Society of Cardiology

– Questions’ creator and Reviewer of the European Exam in Core Cardiology of the European Society o

f Cardiology
– Member of the Abstract Reviewing Committee for the annual Congress of the European Society of Cardiology for 2023 and 2024
– Member of the Scientific Advisory Board of the STRIDE BP organization
– Member of the Working Group for BP devices of the HyperChildNET COST action
– Member of the Program for Cardiovascular Prevention of the Volunteer Doctors of Cyprus
– Past President of the Working Group for Cardiovascular Prevention and Rehabilitation of the Cyprus Society of Cardiology

Medical School:
National and Kapodistrian University of Athens, Greece

PhD Thesis on Hypertension and electronic blood pressure measuring devices:
Hypertension Center, 3rd University Department of Medicine, Athens Medical School, Greece

Previous positions:
– Cardiologist at American Medical Center – American Heart Institute, Cyprus
– Cardiology trainee at Wuppertal Heart Centre, University of Witten / Herdecke, HELIOS Klinikum Wuppertal, Germany
– Echocardiography trainee at Echocardiology Training Centre, “Tzaneio” General Hospital of Piraeus, Athens, Greece
– Cardiology trainee at St. Vincenz Hospital, Katholisches Klinikum Essen, Germany
– Internal Medicine trainee at 3rd University Department of Medicine, Athens Medical School, Greece
– Scientific Collaborator at Hypertension Center, 3rd University Department of Medicine, Athens Medical School, Greece

Published research:
Number of Citations: 17558
h-index: 19
i10-index: 22

-----
Ο Δρ. Νίκος Καρπέττας είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στο ιδιωτικό του ιατρείο, συμβεβλημένος με το Γενικό Σύστημα Υγείας – ΓεΣΥ.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (2001-2007).

Το 2014 ολοκλήρωσε με άριστα την διδακτορική του διατριβή (PhD) σχετικά με τα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, επίσης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στην Καρδιολογία σε Ελλάδα, Γερμανία και Κύπρο, αποκτώντας ευρύ φάσμα γνώσεων στη σύγχρονη κλινική Καρδιολογία.

Μέσα από τα χρόνια εργασίας στο Κέντρο Υπέρτασης της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής, αποκόμισε σημαντικές γνώσεις στο πεδίο της αρτηριακής υπέρτασης (όπως επιπλεγμένη, ανθεκτική, δευτεροπαθή υπέρταση και υπέρταση σε παιδιά και εφήβους).

Το συνεχιζόμενο Ακαδημαϊκό και Ερευνητικό του ενδιαφέρον είχε ως αποτέλεσμα πολυάριθμες παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς επίσης και δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, ανάμεσα σε άλλα, ως ένας από τους συγγραφείς του Διεθνούς Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης για την αξιολόγηση των ηλεκτρονικών πιεσόμετρων σε ενήλικες.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (δείτε εδώ), όπου είναι Επίκουρος Καθηγητής, είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στην Κύπρο και την Ελλάδα που αξιολογήθηκε από τoν QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars) ο οποίος αξιολογεί, ανάμεσα σ’ άλλα, τα κορυφαία και πιο ιστορικά πανεπιστημιακά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη γενικότερα. Το EUC έχει αξιολογηθεί με τον υψηλότερο δείκτη «πέντε Αστέρια» στους τομείς της Διδασκαλίας, των Εγκαταστάσεων/Υποδομών, της Κοινωνικής Ευθύνης, της Διεθνοποίησης, της Απασχολησιμότητας και της Στήριξης των φοιτητών.

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαρτίου 2025 πραγματοποιήθηκε το 16ο Κυπρο-Ελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο, μια συνδιοργάνωση της...
01/04/2025

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαρτίου 2025 πραγματοποιήθηκε το 16ο Κυπρο-Ελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο, μια συνδιοργάνωση της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οργανωτική επιτροπή και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΚΕΚ, Κυριακό Γιάγκου, για την τιμητική πρόσκληση να μιλήσω σχετικά με την πρωτόγνωρη συνύπαρξη δύο Ευρωπαϊκών οδηγιών για την Αρτηριακή Υπέρταση, οι οποίες, μάλιστα, δεν συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους. Οι διαφορές τους αποτυπώνουν διαφορετικές νοοτροπίες προσέγγισης της Υπέρτασης, ενώ ένα επιπλέον ζήτημα είναι η δυσκολία εφαρμογής τους στην Κύπρο λόγω του μακρού και ζεστού καλοκαιριού.

Η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου είναι μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές ιατρικές εταιρείες του νησιού και το φετινό συνέδριο ξεχώρισε τόσο για τα ενδιαφέροντα θέματα των ομιλιών και τους εξαιρετικούς προσκεκλημένους, όσο και για τις παράλληλες εξω-συνεδριακές δραστηριότητες (όπως αγώνα δρόμου 5Km, δενδροφύτευση, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για παιδιά, κλπ.), καθιστώντας το ένα από τα πιο επιτυχημένα μέχρι σήμερα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας θα μιλήσουμε για τα καρδιολογικά προβλήματα στο Οδοντιατρείο! Η εκδήλωση...
13/03/2025

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας θα μιλήσουμε για τα καρδιολογικά προβλήματα στο Οδοντιατρείο! Η εκδήλωση απευθύνεται στο κοινό.
❓Ψηλή πίεση κατά την οδοντιατρική επέμβαση. Τι πρέπει να κάνουμε;
❓Πρέπει να διακόπτονται τα αντιπηκτικά πριν την επίσκεψη στον Οδοντίατρο;
❓Ποιοι χρειάζονται αντιβίωση για να προστατέψουν τις βαλβίδες της καρδιάς από μικρόβια του στόματος;
❓Τι πρέπει να προσέξουν όσοι έχουν κάνει "μπαλονάκι", έχουν πρόσφατο έμφραγμα ή έχουν εμφυτευμένο βηματοδότη ή απινιδωτή;
❓Υπάρχει κίνδυνος εμφράγματος στον Οδοντίατρο;

Ευχαριστώ πολύ τη Δρ. Λίτσα Δρουσιώτου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λεμεσού για την πρόσκληση!

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λεμεσού σε συνεργασία με τον Δήμο Κουρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

“Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Στοματική Υγιεινή και η Σημασία της για Καρδιοπαθείς και Διαβητικούς Ασθενείς - Πότε και Πώς να Επισκεφθούν τον Οδοντίατρο”

🗓️14 Μαρτίου 2025
⏲️18:30
📍Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα
Είσοδος Ελεύθερη

Ομιλητές:
Δρ.Λίτσα Δρουσιώτου & Δρ Ελίνα Παναγιώτου
«Παγκοσμια μέρα στοματικής υγείας και στοματική υγιεινή!»
Δρ.Χρίστος Παστελλάς, Παθολόγος - Διαβητολόγος

«Ο Διαβητικός Ασθενής στο Οδοντιατρείο- Eκδηλώσεις-Συμπτώματα-Aντιμετώπιση»

Δρ. Νίκος Καρπέττας, MD PhD FESC. - Καρδιολόγος
Επίκουρος Καθηγητής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Καρδιολογικά προβλήματα στον Οδοντίατρο»

Η ημέρα αυτή προσφέρει την ευκαιρία να ενημερωθεί το κοινό σχετικά με τη σημασία της στοματικής υγείας και τον αντίκτυπο που έχει στη γενική υγεία του πληθυσμού.
Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση των πολιτών και να προάγουμε τη σημασία της τακτικής φροντίδας των δοντιών και των ούλων.Efimerida Lemesos Εφημερίδα Λεμεσός@

Θυμήθηκα μια ιστορία μου (πραγματικά σαν ταινία) όταν ανακοινώθηκαν πριν μερικές μέρες οι νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Κα...
13/09/2024

Θυμήθηκα μια ιστορία μου (πραγματικά σαν ταινία) όταν ανακοινώθηκαν πριν μερικές μέρες οι νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) για την Υπέρταση.
Το συνέδριο της ESC έγινε φέτος στο συνεδριακό κέντρο ExCeL London. Στο ίδιο συνεδριακό κέντρο έγινε τον Απρίλη του 2012 το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης.

Το 2012 λοιπόν στο Λονδίνο, που τότε προετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πήγα έχοντας δύο ομιλίες, για να παρουσιάσω τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης του διδακτορικού μου, σχετικά με τα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα. Η αγωνία μου μεγάλη αφού, εκτός των άλλων, οι παρουσιάσεις θα γίνονταν στο auditorium, τη μεγάλη κεντρική αίθουσα. Μετά από αμέτρητες πρόβες και νύχτες μπροστά στον υπολογιστή, ένοιωθα μια σχετική αυτοπεποίθηση ότι ήμουν έτοιμος.

Όμως!

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου, παρακολουθώντας κάποιες ομιλίες και posters με τον Καθηγητή και μέντορα μου Κο Στεργίου και όλη την ομάδα, σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να βελτιώσουμε την ανάλυση των αποτελεσμάτων, για να είμαστε πιο σωστοί. Όμως κάνοντας αυτές τις αλλαγές υπήρχε κίνδυνος η μελέτη να χάσει τη στατιστική της ισχύ (power, δηλαδή την ικανότητα να ανιχνεύσει διαφορές μεταξύ των ομάδων της μελέτης). Μεγάλο ρίσκο! Πώς να παρουσιάσεις μελέτη χωρίς στατιστική ισχύ; Από την άλλη όμως, πώς να παρουσιάσω κάτι ξέροντας πώς θα μπορούσε να ήταν καλύτερο; Με την επιμονή στην ποιότητα, που χαρακτήριζε τον Κο Στεργίου, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Μία ανάλυση που χρειάστηκε μέρες, έπρεπε να αναθεωρηθεί μέσα σε ώρες!

Κάτσαμε σε ένα παγκάκι στο συνεδριακό κέντρο, άνοιξα το netbook μου (τα πολύ μικρά laptop της εποχής, προκάτοχοι των smartphones) κι αρχίσαμε. Η παρουσίαση ήταν την επομένη το πρωί. Η ώρα περνούσε, ο κόσμος άρχισε να φεύγει κι εγώ δούλευα πάνω στα πόδια μου. Τα εστιατόρια και τα περίπτερα των εταιρειών έκλειναν, τα ρολά κατέβαιναν, τα φώτα άρχισαν να σβήνουν αλλά δεν είχα τελειώσει. Ο security μας πίεζε να φύγουμε. Περπατώντας προς την έξοδο, με το ένα χέρι να κρατώ το netbook και με το άλλο να γράφω, πλησίαζα στο τέλος. Και εκεί, έξω από το κλειστό συνεδριακό κέντρο, σε ένα υπόστεγο για τη βροχή (Λονδίνο...), πάτησα το τελευταίο enter. Και ξεκίνησε η ανάλυση. Θέλαμε στατιστική ισχύ τουλάχιστον 80%. Βασανιστικά τα δευτερόλεπτα, βαρύ στατιστικό πρόγραμμα το SPSS για τον επεξεργαστή Atom N450 του netbook. Σχεδόν 5 χρόνια δουλειάς και ελπίδες για το μέλλον μου κρίνονταν σε εκείνα τα δευτερόλεπτα. Και βγαίνει ο πίνακας με τα αποτελέσματα: ισχύς 80,1%!!

Στην επιστροφή προς το ξενοδοχείο και όλο το βράδυ μια αξέχαστη αγαλλίαση. Τις επομενες δύο μέρες στις παρουσίασεις όλα πήγαν τελικά κατ' ευχήν.

Και τώρα, 12 χρόνια μετά, στο ίδιο συνεδριακό κέντρο, ανακοινώθηκαν οι νέες ευρωπαϊκές οδηγίες για την Υπέρταση που έχουν αναφορά στην κύρια δημοσίευσή μας από τα αποτελέσματα του διδακτορικού μου (και σε ακόμα μια δημοσίευσή μας). Το επιστέγασμα!

14/07/2024

Ζητείται βοηθός ιατρείου για άμεση πρόσληψη. Ωράριο 9:00-13:00.

Προσόντα:
- Άριστη γνώση ελληνικής και αγγλικής γλώσσας
- Ευχέρεια στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή
- Ευχάριστη και οργανωτική προσωπικότητα
Σχετική προϋπηρεσία θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να στείλουν το βιογραφικό τους στο: dr.nikos.karpettas@gmail.com

Ακόμα μια ακαδημαϊκή χρονιά έφτασε στο τέλος της!Συγχαρητήρια στους νέους αποφοίτους της Ιατρικής Σχολής μας! Σε έναν κό...
24/06/2024

Ακόμα μια ακαδημαϊκή χρονιά έφτασε στο τέλος της!
Συγχαρητήρια στους νέους αποφοίτους της Ιατρικής Σχολής μας! Σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις, με ανερχόμενη τεχνητή νοημοσύνη, συνεχώς αυξανόμενες πληροφορίες και καινοτομίες, είμαι βέβαιος ότι συνδυάζοντας την επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση, την τεχνολογία και την ανθρωπιά σας, θα συμβάλετε σημαντικά στην υγεία και ευημερία των ασθενών σας.

Εξαιρετικά τιμητική ήταν η παρουσία στην τελετή αποφοίτησης του νομπελίστα Καθηγητή Sir Martin Evans (Νόμπελ Ιατρικής 2007), επίτιμου Καθηγητή της σχολής μας, που με την ομιλία του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης για όλους μας.

Καλή επιτυχία στη σταδιοδρομία σας και να θυμάστε πάντα την ουσία της ανθρώπινης φροντίδας στην ιατρική!

⁉️Τα μηνύματα του Πάσχα κάνουν καλό στην υγεία μας;!https://drkarpettas.com/easter/Μελέτη που ανακοινώθηκε πρόσφατα στο ...
04/05/2024

⁉️Τα μηνύματα του Πάσχα κάνουν καλό στην υγεία μας;!
https://drkarpettas.com/easter/
Μελέτη που ανακοινώθηκε πρόσφατα στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, έδειξε ότι έννοιες και συναισθήματα που συνδέονται με τη θρησκεία, όπως η συγχώρεση, η ευγνωμοσύνη και η αισιοδοξία, μείωσαν την αρτηριακή πίεση και βελτίωσαν κάποιους δείκτες λειτουργίας των αγγείων!

Στη μελέτη που έγινε στη Βραζιλία, 100 ασθενείς με ψηλή πίεση, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες κι έλαβαν είτε μόνο τη συνήθη αγωγή με φάρμακα, είτε φάρμακα κι επιπλέον έπαιρναν καθημερινά μηνύματα και βίντεο που ενθάρρυναν και εστίαζαν στο στοχασμό, στη συγχώρεση, στην ευγνωμοσύνη και στην αισιοδοξία, ενώ περιστασιακά τους ζητήθηκαν μικρές εργασίες, όπως να γράψουν μηνύματα ευγνωμοσύνης.

Μετά από 12 εβδομάδες, η συστολική αρτηριακή πίεση στο ιατρείο, στη δεύτερη ομάδα μειώθηκε κατά 7,6 mmHg (σε σύγκριση με 0,55 στην πρώτη ομάδα) ενώ και ο δείκτης λειτουργίας των αγγείων (του ενδοθηλίου, flow-mediated dilation) βελτιώθηκε περισσότερο στη δεύτερη ομάδα.
Η μείωση της πίεσης κατά 7 mmHg μπορεί να φαίνεται ασήμαντη, όμως:
• Πρώτο και κυριότερο, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τέτοια μείωση έχει μεγάλη κλινική σημασία. Π.χ. μετα-ανάλυση 48 μελετών έδειξε ότι, για κάθε μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης κατά 5 mmHg, ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων (εμφράγματα, εγκεφαλικά, κλπ.) μειώνεται κατά 10%, ενώ άλλη μετα-αναλύση 61 μελετών διαπίστωσε ότι, για κάθε 20 mmHg μείωσης, ο κίνδυνος για θανατηφόρο έμφραγμα ή εγκεφαλικό μειώνεται στο μισό!
• Δεύτερο, είναι από τις μεγαλύτερες μειώσεις που παρατηρήθηκαν με μη φαρμακευτικά μέσα.
• Τρίτο, είναι μεγαλύτερη από τη μείωση που επιφέρουν κάποια φάρμακα.

Αν και χρειάζονται μεγαλύτερες και πιο μακροχρόνιες μελέτες για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, φαίνεται να υπάρχει (και) επιστημονική βάση για τα οφέλη στην υγεία μας και στη ζωή μας από τα θετικά μηνύματα και συναισθήματα των ημερών!

Καλό Πασχα!

Μελέτη που ανακοινώθηκε πρόσφατα στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, έδειξε ότι έννοιες και συναισθήματα που συνδέονται με τη θρησκεία, όπως η σ...

Χρόνια πολλά! Ας θυμόμαστε ότι πέρα από τις ευχές, θα ήταν καλό να προχωρούμε και σε μικρές πράξεις, στηρίζοντας τους συ...
01/01/2024

Χρόνια πολλά! Ας θυμόμαστε ότι πέρα από τις ευχές, θα ήταν καλό να προχωρούμε και σε μικρές πράξεις, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας.
🎉Μακάρι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία, αγάπη και χαμόγελα για όλους!

Ομιλία μου στο 8ο Παγκύπριο Συνέδριο Παθολογίας για τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης, ...
04/12/2023

Ομιλία μου στο 8ο Παγκύπριο Συνέδριο Παθολογίας για τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης, αντικείμενο για το οποίο έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Οι βασικές αρχές δεν έχουν αλλάξει, όμως έχουν προστεθεί συστάσεις για εκσυγχρονισμό με βάση νέα φάρμακα και νέες τεχνολογίες.
Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι ότι η Υπέρταση αποτελεί πεδίο συνεργασίας ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, παθολόγου, καρδιολόγου, νεφρολόγου αλλά και ενδοκρινολόγου, νευρολόγου κλπ, προς όφελος του ασθενή μας.
Συγχαρητήρια για αυτό το πλήρες και επιτυχημένο εκπαιδευτικό συνέδριο.
Ευχαριστώ πολύ για την ευγενική πρόσκληση.

10 χρόνια από την παρουσίαση και ολοκλήρωση του διδακτορικού μου!Ένα αποτέλεσμα 5,5 χρόνων δουλειάς που μου έμαθε τόσα π...
30/09/2023

10 χρόνια από την παρουσίαση και ολοκλήρωση του διδακτορικού μου!
Ένα αποτέλεσμα 5,5 χρόνων δουλειάς που μου έμαθε τόσα πολλά για την υπέρταση και την ιατρική συνολικά, την έρευνα, τη συνεργασία με συναδέλφους, τη στατιστική, τη συγγραφή δημοσίευσης και τόσα άλλα που με εξέλιξαν ως ιατρό, επαγγελματία και ως άνθρωπο.
Ιδιαίτερα, η εμπειρία της παρουσίασης των αποτελεσμάτων στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Υπέρτασης στο Λονδίνο το 2012 είναι κάτι που με ελάχιστα πράγματα συγκρίνεται και δεν ανταλλάσεται!

Η μελέτη έγινε στο Κέντρο Υπέρτασης της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την περίοδο 2008-2013. Υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Παθολογίας και Υπέρτασης Γιώργου Στεργίου, στον οποίο χρωστώ τόσα πολλά, και για εκείνα τα χρόνια αλλά και για τη μετέπειτα συνεργασία και καθοδήγηση.

Εκφράζω ξανά τις ευχαριστίες μου στους συναδέλφους ιατρούς, συνεργάτες του Κέντρου Υπέρτασης κατά τη διάρκεια της μελέτης, Καθηγητή (πλέον) Αναστάσιο Κόλλια, Ευθυμία Νασοθύμιου, Αντώνιο Δεστούνη, Καθηγητή Αθανάσιο Πρώτογέρου και Δημήτρη Τζαμουράνη, οι οποίοι βοήθησαν σε διάφορες πτυχές της μελέτης, τον μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών Λεωνίδα Ρουσσιά για την πολύτιμη συνεισφορά του στη συστηματοποίηση του μεγάλου όγκου των δεδομένων, καθώς και τις γραμματείς Κασσιανή Τασιοπούλου, Δήμητρα Τσάμη και Αγγελική Κιτσαρά.

Πάνω από όλα όμως, όπως όλοι οι ερευνητές, είμαι ευγνώμων στους ασθενείς που ήρθαν στο Κέντρο Υπέρτασης της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και συμμετείχαν στις μελέτες, εμπιστευόμενοι σε εμάς την υγεία τους, προς όφελος του σημαντικού κλινικού και ερευνητικού έργου που η μονάδα αυτή υπηρετεί.

21/05/2023

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης.
Ή ψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας σιωπηλός εχθρός που ευθύνεται για 10 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Μετρούμε την πίεση μας σωστά, τη ρυθμίζουμε, ζούμε περισσότερο!

Μία ωραία συζήτηση με τον Νικήτα Κυριάκου στον ΑΝΤ1, παρά το σύντομο τεχνικό πρόβλημα!

Η ψηλή αρτηριακή πίεση είναι ο σημαντικότερος αναστρέψιμος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις!Η 17η Μαΐου ε...
17/05/2023

Η ψηλή αρτηριακή πίεση είναι ο σημαντικότερος αναστρέψιμος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις!
Η 17η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης. Φέτος το σύνθημα είναι "Μέτρησε με ακρίβεια την αρτηριακή σου πίεση, ρύθμισέ την, ζήσε περισσότερο".
Ενημερώσου σωστά από το γιατρό σου!

Address

5 Aristovoulou Str. (opposite Street Peter And Paul's Private Hospital)
Limassol
3085

Opening Hours

Monday 08:00 - 18:00
Tuesday 08:00 - 18:00
Wednesday 08:00 - 18:00
Thursday 08:00 - 18:00
Friday 08:00 - 18:00

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Dr. Nikos Karpettas, MD PhD - Cardiologist posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Practice

Send a message to Dr. Nikos Karpettas, MD PhD - Cardiologist:

Share

Category