02/12/2025
الفنانة عبيـر الشرقـاوي تكشـف عن كار'ثة في المـدارس الدولية بمصر 💬 إبني كان في مدرسة دولية في زايد، صاحبها لبناني وتاجر. فوجئت إنهم بيدرسوا في كتاب التاريخ إن مصر لم تنتصر في حرب أكتوبر على إسـ.راخـرة ، وفوجئت إنهم بيدرسوا إن ربنا وعد أحفاد إبراهيم بإقامة دولة من النيل إلى الفرات، وإن ده وعد ربنا لهم.
قلت لابني ساعتها: إحنا كمان أحفاد إبراهيم عليه السلام.
بعد كده لاقيتهم بيجهزوا لمسرحية للأطفال، والأولاد هما اللي كانوا بيمثلوا في المسرحية دي، إبني كان بيلقي شعر، ولما قرأته لاقيته بيمجّد في دولة إسراخـ..رة وبيقول إن حلمهم من النيل إلى الفرات هيتحقق قريب. وكمان لاقيتهم مفصلين للبنات فساتين لونها أزرق في أبيض زي علم الدولة اللي ما تتسمى.
جـ.ـنّ جـ.ـنوني، والدنيا اسـودّت في وشي… وروحت المدرسة وقلبت الدنيا، وبفضل الله خليتهم يحذفوا الجمل دي من المسرحية ويغيّروا فساتين البنات.
المدارس الدولية ليست عليها رقابة كافية، وعمومًا هما بيدفعوا كويس علشان يخـ.ـرسوا الألسنة ،، الاعتـ..ـداءات في بعض هذه المدارس ليست جنـ..ـسية فحسب، وإنما اعتداءات فكرية ودينية وثقافية… والرقابة تكاد تكون منعدمة.