14/01/2026
بما إن الايام دي فيه درجات حرارة منخفضه .. تعالو نراجع بعض المشاكل اللي ممكن ييجي بيها مريض ال hypothermia و اللي درجة حرارته بتكون اقل من 35 degree.
- ممكن في البداية يكون فيه hypertension و tachycardia لان بيكون فيه catecholamine surge , و لكن مع استمرار انخفاض درجة الحرارة فغالبا المريض بيكون عنده bradycardia.
- لو درجة الحرارة قلت عن 33 degrees فغالبا هاتظهر تغيرات اخري في ال ECG مثل ال J wave .
- مع الانخفاض لدرجات اقل من 28 degrees فالمريض ممكن يخش في ventricular tachycardia او ventricular fibrillation, و اللي ساعات بتكون resistant لل defibrillation .
- اذا المريض في cardiac arrest . هاتحتاج ت double the dose intervals اذا كانت درجة حرارة المريض بين 30 -35 degrees.
- مريض ال hypothermia بيكون عنده bradypnea و ممكن يفقد ال cough reflex , و بالتالي بيتجمع عنده secretions كتير .
- ال shivering بيحصل في البداية و بيكون واضح في درجة حرارة 35 degrees و لكن بعد كده بيقل و يختفي مع استمرار الانخفاض في درجة الحرارة و بيحصل muscle stiffness عند درجة حرارة 32 degrees.
- خللي بالك لو احتاجت تعمل intubation ففي كذا مشكله هاتقابلك منها ال stiffness و ذيادة ال secretion بالاضافة الي احتمالية عالية لحدوث VF مع اي manipulation.
- مريض ال hypothermia بيبدأ ال GCS بتاعه يقل و ال reflexes تقل لحد ما يبقي comatosed with dilated fixed pupils في درجة حرارة غالبا 30 degrees فأقل.
- مريض ال hypothermia بتتعدد فيه المشاكل الاخري زي metabolic acidosis, thrombocyptopenia, DIC, leukopenia.
مش عايز يبقي البوست اطول من كده . بس ممكن تكتب في التعليقات خبرتك مع مرضي hypothermia اللي قابلتهم قبل كده و أقل درجة قابلتها كانت كام ..