Rein Rich Enterprise - AlHubb Lotion

Rein Rich Enterprise - AlHubb Lotion Alhubb Lotion - Belaian Kasih lebih dari sekadar losyen. Terbaik untuk param wanita selepas bersalin. Merawat dan melegakan angin dalam badan.

Urutan Tradisional, Urutan selepas bersalin BEKAM SUNAH JOHOR WANITA SAHAJAAssalammualaikum W.B.T.....👉Anda nak Berbekam...
28/11/2021

Urutan Tradisional, Urutan selepas bersalin BEKAM SUNAH JOHOR WANITA SAHAJA

Assalammualaikum W.B.T.....

👉Anda nak Berbekam dan berurut tapi tak tahu di mana?

👉Tiada masa utk ke pusat Bekam?

👉Nak cuba tapi takut?

👉Selalu migrain dan sakit kepala?

👉Selalu sakit dan lenguh badan?

👉Gatal di muka disebabkan resdung dan jerawat?

Kami menyediakan perkhidmatan URUTAN TRADISIONAL BERBEKAM SUNAH dari rumah ke Rumah/Tempat anda di SEKITAR JOHOR BAHARU Pasir Gudang, Tiram, Senai Skudai 🚗
Tak perlu bersusah payah untuk keluar dari Rumah. 🏠
Balik kerja waktu malam pun boleh buat Rawatan.😊

Kami juga buat URUTAN ASAS sebelum Berbekam.
Di Jamin dengan Harga yg berpatutan. 🥰

Hanya Wanita sahaja

📌Antara Hikmah/Kebaikan Bekam Sunnah

Manfaat Bekam Badan
🌼Meringankan Tubuh Badan
🌼Menurunkan Paras Gula
🌼Mengurangkan Risiko Penyakit
🌼Mengurangkan Angin Dlm Badan
🌼Mengembalikan Paras Normal Kolestrol
🌼Mengeluarkan Toksin Dlm Badan
🌼Melancarkan Peredaran Darah
🌼Melegakan Sakit Kepala
🌼Menstabilkan Tekanan Darah
🌼Membuang sel-sel Darah Mati
Harga termasuk cas transport

Sebarang Pertanyaan Dan Temu Janji Boleh terus Call/Whatsapp

☎️01135829969 (REIN)
☎️01135829969 (REIN)
☎️01135829969 (REIN)

http://www.wasap.my/601135829969
http://www.wasap.my/601135829969
http://www.wasap.my/601135829969

Business Account

02/10/2020

Ramai Yang Gagal Lakukan Rawatan Penutup Pantang, Ini Beberapa Sebab Wanita Lepas Bersalin Kena Alert!

Selepas bersalin ibu akan lalui tempoh berpantang selama 40 hari. Sebaik keluar dari hospital, bidan mula datang ke rumah dan proses urutan dilakukan dalam tempoh 3 ke 5 atau 7 hari.Tapi berapa ramai yang meneruskan rawatan penutup pantang.

Ada juga yang berurut untuk tempoh yang panjang. Ikut keinginan ibu berpantang itu

Hakikatnya, ada satu lagi proses berpantang yang dinamakan rawatan penutup pantang.

*APA ITU PENUTUP PANTANG*

Ianya amalan orang Melayu dahulu untuk sesi terakhir bagi rawatan berpantang. Lain bidan lain caranya. Terbahagi kepada beberapa bahagian mengikut kawasan. Bahan pelepas digunakan bagi mengelakkan angin daripada memasuki badan (angin jahat) dan bagi mengelakkan gangguan jin daripada memasuki badan (bad energy).

Nota: Wanita dalam pantang terdedah pada gangguan makhluk halus disebabkan badan yang lemah dan pengeluaran darah nifas dalam tempoh yang lama berbanding darah haid.

3 Sebab Kena Buat Rawatan Penutup Pantang
1. Mengelakkan angin cepat masuk ke dalam badan.

2. Merawat bad energu selama tempoh berpantang. Gangguan ini boleh masuk ke dalam badan melalui dua cara iaitu stress disebabkan masalah kesihatan ibu dan bayi ataupun tumpangan sihir.

3. Petanda tamatnya tempoh berpantang.

4. Lebih fokus kepada mencantikkan kembali seluruh tubuh badan ibu berpantang. Fokusnya kepada rawatan menguruskan badan, rawatan va**na, rawatan payudara dan punggung.

Memandangkan ibu-ibu bekerjaya pada hari ini mementingkan bentuk tubuh yang cantik, maka rawatan lengkap ini perlu dijalankan. Ia kembalikan semula keyakinan ibu-ibu untuk bekerja.

5. Ibu yang betul-betul sihat akan mempunyai tubuh badan yang langsing, muka merah berseri-seri. Ibu yang gagal berpantang dengan betul akan alami perut yang buncit, otot mengendur dan mukanya pucat.

Kelebihan Rawatan
1. Rahim ibu akan betul-betul diperiksa oleh bidan sama ada betul-betul telah kecut atau sebaliknya. Rahim akan betul-betul kecut berada pada posisi yang betul selepas darah nifas berhenti. Bila rawatan tak dilakukan, anda sendiri pun tak tahu keadaan rahim ketika itu.

Nota: Rahim mengembang selama 9 bulan mengandung belum betul-betul mengecut. Ianya boleh dilihat pada perut yang masih buncit seperti mengandung 3 bulan.

Kalau Tak Buat, Apa Jadi?
1. Tubuh badan wanita mudah penat.

2. Wanita jadi stress.

3. Anasir negatif (bad energy) mudah masuk dalam badan.

Nota: Ketika badan lemah inilah jin daripada daripada saka ataupun sihir yang lama-lama mudah aktif kembali, yang mana sewaktu sihat, ibu tak merasakan apa-apa perubahan pelik pada badan.

Cara mudah tentukan gangguan dalam rumah ialah bayi menangis (meraung) pada tengah malam dengan matanya melihat ke atas.

Pengalaman Merawat Ibu Berpantang
3 hari terakhir ketika darah nifas bertukar warna daripada merah kepada coklat. Rawatan paling minima untuk dilakukan adalah bertangas dan urutan rahim.

Tujuan bertangas untuk mengeluarkan habis sisa baki darah nifas agar selepas mandi wajib darah nifas tak keluar semula.

Urutan p**a berfokus kepada:

– proses mengeluarkan angin daripada perut & usus.

– proses membantu mengecutkan rahim.

– proses menaikkan rahim iaitu sengkak peranakan.

Jenis Rawatan Penutup Pantang
Rawatan Va**na
Kita sedia maklum bahawa va**na menjadi longgar disebabkan proses melahirkan anak secara normal dan penuaan. Otot lantai pelvis boleh menjadi lemah kerana usia bertambah dan tahap hormon estrogen yang rendah.

Kaedah rawatan va**na adalah bertangas basah dan kering, scrub, masker, urutan peranakan dan organ sulit wanita, serta merawat va**na menggunakan herba yang mampu mengetatkan dan mengencangkan kembali otot va**na.

Ibu bersalin yang melakukan
*rawatan va**na* akan melihat organ sulitnya putih kemerah-merahan dan panas berbanding ibu yang tidak mendapatkan rawatan dimana akan kusam dan sejuk! Sesi urutan inilah yang paling penting. Teknik urutan yang betul berfokus kepada titik merawat masalah batin akan mengelakkan masalah mati putik.

*Rawatan Payudara*
semasa sesi penutupan pantang bertujuan melancarkan dan memperbanyakkan susu ibu. Namun, rawatan perlu dijalankan selepas tamat tempoh penyusuan untuk mengembalikan keanjalan otot payudara.

*Rawatan Punggung*
Rawatan punggung p**a dijalankan untuk merawatkan kembali tulang punggung yang terbuka akibat proses bersalin. Selain itu, scrub & masker yang dijalankan akan menjadikan otot punggung kembali tegang dan putih bersih.

*Amalan Mandian* Herba Pelepasan Pantang
Ibu akan dimandikan oleh bidan sendiri daripada kepala hingga ke kaki. Ada yang menggunkana bunga-bungaan untuk naikkan seri wajah ibu. seri wajah hanya terpancar setelah semua anasir negatif keluar dari badan ibu.

Nota: Amalan mandian herba pelepasan pantang banyak munafaatnya

Rawatan Penutupan Pantang dijalankan pada hari ganjil iaitu pada 27, 29 atau 31 hari berpantang. Bila bidan dah sahkan badan betul-betul sihat, barulah boleh buat sesi ini. Jika tubuh badan masih lagi sakit, rahim belum lagi mengecut, sesi berpantang kena diteruskan sampai 100 hari.

Secara mudahnya, orang dulu percaya ibu boleh keluar rumah selepas tamat tempoh berpantang iaitu 44 hari kerana bila badan dah kuat, ibu sukar terkena anasir negatif daripada mereka yang ada gangguan sihir dan saka keturunan contohnya.

Ramai yang kurang percaya dengan rawatan penutupan pantang kerana dari mata kasar, sukar untuk tentukan sama ada ibu dah betul-betul pulih dari segi fizikal dan mental.

Banyak ibu yang meroyan dan juga meninggal dunia disebabkan pengabaian penjagaan dan rawatan ketika berpantang.

Rawatan penutupan pantang bidan -bidan dahulu ada pelbagai jenis sebenarnya. Maka, nasihat saya, anda carilah bidan yang betul-betul mengamalkan ajaran Islam sepenuhnya.

Hal ini kerana, ada juga bidan yang belajar mengurut di dalam mimpi dan jin tersebut mengajarkan ilmu urutan kepadanya. Perkara ini sering terjadi kepada mereka yang mempunyai keturunan bidan.

Saka keturunan telah memasuki badan bidan tersebut dan membantunya ketika sesi urutan dijalankan. Maka, ibu-ibu yang mengurut dengan bidan tersebut hanya akan sihat sekejap sahaja dan kembali sakit.

Sebab itulah, ibu-ibu kena alert dengan rawatan penutupan pantang yang memberi kebaikan untuk kecantikan dan kesihatan tubuh wanita selepas melahirkan.

07/02/2020
Urutan Dan Berbekam wanita sahaja boleh call 011117589880111175898801111758988Kalau anda datang ke tempat kami berurut, ...
04/02/2020

Urutan Dan Berbekam wanita sahaja boleh call 01111758988
01111758988
01111758988
Kalau anda datang ke tempat kami berurut, Berbekam angin dan darah hanya rm130 tak kira cup
Tetapi....
Sekiranya kami ke tempat anda kami akan cas ⛽ petrol

KHAS UNTUK WANITA SAHAJA========================Perkhidmatan Urutan Dan Berbekam  ke Rumah Anda...==> Urutan 1 Badan==> ...
24/01/2020

KHAS UNTUK WANITA SAHAJA
========================
Perkhidmatan Urutan Dan Berbekam ke Rumah Anda...

==> Urutan 1 Badan
==> Urutan Selepas Bersalin
==> Berbekam angin dan darah untuk 1 badan

Hubungi / PM
01111758988
01111758988
01111758988

Pasti nya ALHUBB LOTION💋
27/11/2019

Pasti nya ALHUBB LOTION💋

07/11/2019
07/11/2019
30/04/2019

JOM BELAI DIRI NGAN ALHUBB LOTION

KHAS UNTUK WANITA SAHAJA
========================
Perkhidmatan Urutan Dari Rumah ke Rumah Anda...
Johor
Pasir gudang
Tiram
Iskandar putra

==> Urutan 1 Badan
==> Urutan Selepas Bersalin
==> Urutan Untuk Kanak-Kanak

Hubungi / PM
01111758988
01111758988
01111758988
01139688896
01139688896
01139688896

23/04/2019

KHAS UNTUK WANITA SAHAJA
========================
Perkhidmatan Urutan Dari Rumah ke Rumah Anda...

==> Urutan 1 Badan
==> Urutan Selepas Bersalin
==> Urutan Untuk Kanak-Kanak

Hubungi / PM
01111758988
01111758988
01111758988
01139688896
01139688896
01139688896

22/04/2019

KHAS UNTUK WANITA SAHAJA
========================
Perkhidmatan Urutan Dari Rumah ke Rumah Anda...
Johor
Pasir gudang
Tiram
Iskandar putra

==> Urutan 1 Badan
==> Urutan Selepas Bersalin
==> Urutan Untuk Kanak-Kanak

Hubungi / PM
01111758988
01111758988
01111758988
01139688896
01139688896
01139688896

09/04/2019

Assalamualaikum

Ramai orang tercari cari kaedah urutan tradisional.....
Namun ramai yang masih belum mengetahui bertapa nikmatnya urutan tradisional tanpa sakit tetapi heeemmmm....sedap dan mantapppp hingga malam tidur lena
Pada hari ini saya akan membongkar rahsia urutan tradisional yang sangat sangat sedap dan mantap
Inn sa allah dengan izin allah anda akan mersai nikmat belayan urutan yang sedap dan mantap

Kami beradi di seluruh bandar Johor hingga ke Senai ,Gelang Patah,Tiram,Pasir Gudang se
♥BERTANGAS
♥Rendaman kaki
♥Urutan 1 badan
♥Scrub 1 badan
♥Cuci muka biasa
KAMI JUGA ADA MENYEDIAKAN PAKEJ SELEPAS BERSALIN

Pm/Tel/WhatsApp/Wechat di talian
01111758988
01111758988
01111758988
01139688896
01139688896
01139688896
SAYA NAK KONGSI SESUATU......
KENAPA KITA MESTI BERURUT NAK TAHU SILA LIKE PAGE DI BAWAH
https://www.facebook.com/PusatRawatanKecantikanZarina

Kepakaran saya ialah menyediakan perkhidmatan mengurut untuk wanita sahaja. Urutan yang disediakan a

09/04/2019

Assalamualaikum

Ramai orang tercari cari kaedah urutan tradisional.....
Namun ramai yang masih belum mengetahui bertapa nikmatnya urutan tradisional tanpa sakit tetapi heeemmmm....sedap dan mantapppp hingga malam tidur lena
Pada hari ini saya akan membongkar rahsia urutan tradisional yang sangat sangat sedap dan mantap
Inn sa allah dengan izin allah anda akan mersai nikmat belayan urutan yang sedap dan mantap

Kami beradi di seluruh bandar Johor hingga ke Senai ,Gelang Patah,Tiram,Pasir Gudang se
♥BERTANGAS
♥Rendaman kaki
♥Urutan 1 badan
♥Scrub 1 badan
♥Cuci muka biasa
KAMI JUGA ADA MENYEDIAKAN PAKEJ SELEPAS BERSALIN

Pm/Tel/WhatsApp/Wechat di talian
01111758988
01111758988
01111758988
01139688896
01139688896
01139688896
SAYA NAK KONGSI SESUATU......
KENAPA KITA MESTI BERURUT NAK TAHU SILA LIKE PAGE DI BAWAH /1479163189033765?ref=hl
https://www.facebook.com/PusatRawatanKecantikanZarina

Beauty salon

Address

24 Lorong 2 Jalan Sungai Danga, Taman Perling
Johor Bahru
81200

Telephone

+601111758988

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Rein Rich Enterprise - AlHubb Lotion posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Practice

Send a message to Rein Rich Enterprise - AlHubb Lotion:

Share

Category