19/08/2021
SollaLLAH ala MUHAMMAD🌹
SollaLLAH alaihi wasallam
📌Bayu Educare & Pondok Al Kahfi Online 🟢JOM Baca Surah Al Kahfi🟢
📒Dalam sebuah lagi hadis, dari Abu Sa’id al-Khudri RA bahawa Nabi SAW bersabda:
📍مَنْ َقَرَأَ سُوْرَةَ الْكَهْفِ لَيْلَةَ الْجُمْعَةِ أَضَاءَ لَهُ مِنَ النُّوْرِ فِيْمَا بَيْنَهُ وَبَيْنَ الْبَيْتِ الْعَتِيْقِ📍
Maksudnya: 🟢Barangsiapa membaca surat al-Kahfi pada malam Jumaat, maka dipancarkan cahaya untuknya sejauh antara dirinya dia dan Baitul ‘atiq.🟢
(Sunan Ad-Darimi: 3273)
kelebihan surah Al-Kahfi yang disampaikan melalui mesej yang amat berguna kepada manusia untuk dijadikan panduan dan peringatan.
umat Islam di anjurkan untuk mengamalkan bacaan surah ini pada setiap hari Jumaat, sepertimana yang dinyatakan dalam hadis sahih.
🌹Jom bersama Kami Dalam Majlis Bacaan Surah Al Kahfi Pada Malam Jumaat ini Semoga kita mendapat Limpahan Kasih dan Cinta Dari Allah Dan Rasulullah
💚Jemput Bersama 🙏
Share & Sebarkan...Syukran 💞
🌹Assalamualaikum WBT🌹
SollaLLAH ala MUHAMMAD
SollaLLAH alaihi wasallam
*Jemputan ke program Bayu Educare & Pondok Al Kahfi Online - JOM Baca Surah Al Kahfi*
Dijemput semua muslim & muslimat bersama seluruh ahli keluarga/Sahabat/Tuan/Puan untuk bersama-sama mengikuti program Bacaan Surah Al Kahfi bersama kami melalui platform Google meet pada:
*🗓️19 OGOS 2021 (Khamis)*
*⏰Jam 8.00 - 9:30 malam*
Bacaan Surah Al Kahfi :Ustaz Mohammad Arizul Bin Hasyim
Tazkirah & Tafsiran : Dr Mohd Nazmi Bin Desa @ Ustaz Nazmi Bin Desa .
💻📱https://meet.google.com/ptm-ypje-txm
(Link ini akan dibuka 15 minit sebelum majlis bermula)
Dalam sebuah lagi hadis, dari Abu Sa’id al-Khudri RA bahawa Nabi SAW bersabda:
مَنْ َقَرَأَ سُوْرَةَ الْكَهْفِ لَيْلَةَ الْجُمْعَةِ أَضَاءَ لَهُ مِنَ النُّوْرِ فِيْمَا بَيْنَهُ وَبَيْنَ الْبَيْتِ الْعَتِيْقِ
Maksudnya: Barangsiapa membaca surat al-Kahfi pada malam Jumaat, maka dipancarkan cahaya untuknya sejauh antara dirinya dia dan Baitul ‘atiq.
(Sunan Ad-Darimi: 3273)
kelebihan surah Al-Kahfi yang disampaikan melalui mesej yang amat berguna kepada manusia untuk dijadikan panduan dan peringatan.
,umat Islam di anjurkan untuk mengamalkan bacaan surah ini pada setiap hari Jumaat, sepertimana yang dinyatakan dalam hadis sahih.
Jom bersama Kami Dalam Majlis Bacaan Surah Al Kahfi Pada Malam Jumaat ini Semoga kita mendapat Limpahan Kasih dan Cinta Dari Allah Dan Rasulullah
Jemput Bersama 🙏
Share & Sebarkan...Syukran 💞