13/01/2022
RUGI TAK ADA HASIL❗❗❗😡
Dalam apa pun pun bisnes kita kne hadap 3 benda:
1) 🆄🅽🆃🆄🅽🅶
2) 🆁🆄🅶🅸
3) 🅾🆁🅰🅽🅶 🅳🅰🆃🅰🅽🅶 🅳🅰🅽 🅿🅴🆁🅶🅸
Ini adat resam dalam apa pon bisnes yang kita nk ceburi. Kalau xpernah rasa "RÚGÌ" kita tak akan fikir pelbagai strategi untuk mendatangkan hasil. Rugi tu salah satu proses dalam perniagaan supaya kita cari cara untuk atasi dan cari solusi bukan terus 🄱🄴🅁🄷🄴🄽🅃🄸. ✨
Orang datang dan pergi, biasa hidup di dunia tiada yang kekal. Tapi jangan terkejut bila awak dah berjaya dia akan datang semula. 🥳
KENAPA BISNES NI SUSAH?
SUSAH NAK DAPAT PELANGGAN?
KENAPA VIEWER TAK RAMAI?
KENAPA FOLLOWER X RAMAI?
AWAK KONSISTEN POST PRODUK SETIAP HARI?
AWAK KONSISTEN APPROACH CUSTOMER?
AWAK KONSISTEN BUAT PLANNING?
"Tak, saya malu"
"Tak, saya tak pandai bisnes"
"Tak, saya busy"
Dah tu nak datang hasil dari mana adik kalau x "KONSISTEN"
Dalam Islam pon kita diajar untuk sentiasa lazimi doa yang kita hajatkan sebab apa?
Sebab makin banyak kita doa makin nampak kesungguhan kita nak Allah dengar doa kita tu, kesungguhan kita mohon Allah makbulkan apa yang kita nak.
Macam tu jugak dengan bisnes atau apa sahaja awak buat dalam hidup ni kalau kita tak konsisten macam mana kita nak nampak hasil. Untuk melihat orang tu berjaya atau tak kita boleh lihat konsisten dia dalam sesuatu perkara.
Orang pon tengok fulan ni buat lagi ke tak bisnes macam on/off je.
Orang akan melihat dan membuat penilaian dekat bisnes kita tau and dari situ customer boleh buat pilihan nak beli dengan kita ke tak.
Kita doa, minta dekat Allah nak Allah bantu nak Allah tolong.
Tapi.
Allah nak bagi tak kalau kita sendiri pun taknak usaha?
Kunci utama dalam bisnes adalah "KONSISTEN" "KONSISTEN" DAN "KONSISTEN".
Thank you master nurmie, Ain Shahera, Nurul Izzati, Qurratu Aini sentiasa menjadi tulang belakang saya supaya "KONSISTEN" dalam apa jua saya buat.
Open Intake Business Partner Masih terbuka tau, click je link di bawak okeh💖
http://www.wasap.my/601153467769
Lots of Loves🤍
𝓝𝓾𝓻𝓱𝓪𝔂𝓪𝓽𝓲
SID CANTIK AZS🤣