
30/10/2021
"Jangan Pandang Ringan Gejala Kebas Kaki"-Pak Cik Buang
Ini luahan sendiri Pak Cik Buang atau lebih dikenali sebagai Ayah. Anak ayah menceritakan ayahnya selalu mengadu kebas kaki,bila dia bawa ayah dia ke hospital doktor kenalpasti ayahnya menghidap penyakit arteri.
PENYAKIT arteri periferal (PAD) atau bahasa mudahnya saluran darah kaki tersumbat mungkin tidak popular dalam kalangan masyarakat kita seperti mana serangan jantung.
Bagaimanapun, jika ia tidak diubati, penyumbatan darah di bahagian kaki boleh menyebabkan penyakit vaskular periferi yang mana, kaki pesakit akan dipotong kerana tidak lagi boleh diselamatkan.
Oleh sebab itu,anaknya berikhtiar mencari penawar tradisional untuk ayahnya sehingga dia terjumpa gel minyak kayu putih.Dia cuba sapu 3x sehari di kaki kebas ayah selama seminggu.
Selepas seminggu rasa kebas ayah semakin berkurang berbanding sebelum ni yang selalu berdenyut.Ayah bersyukur kerana terjumpa minyak kayu putih keluaran MISG Global Solution.
PAD dikategorikan sebagai penyakit yang disebabkan salur darah menjadi sempit kerana tersumbat pada bahagian kaki. Ia sama seperti penyumbatan salur darah ke jantung atau otak yang mengakibatkan serangan jantung.
Bagaimana untuk merawat masalah menjadi berlarutan ?
Untuk info lanjut boleh tengok testimoni pengguna dengan klik link biru di bawah ๐
www.wasap.my/601110940122/hargapromosigarcipro/